ABFP-nieuws: allrounder Graaf, een 9 voor Drys en Ster voor Donna

Graaf Boszorg Ster (Meinte 490 x Mintse 384) Foto: Johanna Faber

Graaf Boszorg (Meinte 490 x Mintse 384) haalde op donderdag 4 maart met 85,5 punten de hoogste aangespannen score in de eerste ABFP-test van 2021. De door Stoeterij Boszorg gefokte driejarige hengst is in eigendom van Arno Thomassen uit Lunteren en kreeg voor het zadelonderdeel 85 punten en zijn aanleg als tuigpaard werd beoordeeld met een 8. Op de keuring na de test kreeg Graaf ook het Sterpredicaat uitgereikt. De hoge punten dankt Graaf aan zijn sterke draf en galop en ook voor houding&balans kreeg hij een 8.

Drys vd Terpen: een 9 voor draf

De hoogste score in de zadelproef ging naar Sterhengst Drys v d Terpen (Hessel 480 x Tjalbert 460) van Rudy Rienstra uit Wommels. Drys haalde een uitzonderlijke 9 voor zijn draf en de stap onder het zadel werd gewaardeerd met een 8. In de aangespannen proef kreeg Drys 81,5 punten en zijn aanleg als tuigpaard kreeg een 7. De hengst die het tot en met de tweede bezichtiging schopte, viel ook al op in de Friesian Talent Cup waar hij met Marsja Dijkman naar de halve finale reed.

Opvallende Donna van de Heemstede Ster

Bij de merries viel nog een nakomeling van Hessel 480 op. Donna van de Heemstede (mv Beart 411) haalde zowel voor de zadelproef als de aangespannen presentatie 80,5 punten. In de reeks cijfers vielen de draf en haar houding&balans met een 8 op. Bovendien kreeg ze een 8 voor haar aanleg als tuigpaard én verdiende de merrie van de familie Peek-Lanser uit Houten op de keuring aan het einde van de ABFP een Ster met een tweede premie.

Allrounder Ivano Jede

Een allround beoordeling was er ook voor Ivano Jede (Mees 497 x Onne 376), gefokt en in eigendom van Stal Jede uit Vledder. Een Ster kreeg Ivano niet, maar met allemaal 7 en 7,5 op de onderdelen van zijn test haalde hij een mooie eindscore van 79,5 punten onder het zadel en 80 punten aangespannen. De aanleg als tuigpaard werd gewaardeerd met een 7,5.

Klik hier door voor de volledige uitslag van deze ABFP.