ABFP: Wietske (Bartele 472) Kroon en monsterscores voor Loeke (Tiede 501)

Loeke fan 't Hoolven Ster (Tiede 501 x Pier 448). Foto : Johanna Faber.

Tijdens de eindbeoordeling van ABFP test 4 te Warga heeft op donderdag 28 juli Wietske fan Hindrik’s Hiem (Bartele 472 x Adel 357) 77 punten behaald in de vijfweekse test en is daarmee definitief Kroon geworden. De ABFP topper was dit keer zonder twijfel Loeke fan ’t Hoolven (Tiede 501 x Pier 448) die tweemaal boven de 85 punten scoorde.

Fijn bewerkbare Loeke

‘Een heel fijn paard met een hele mooie houding, die zich fijn liet bewerken’, zo begon jurylid Gotien Sipma de beoordeling van de jonge Tiede 501 nakomeling, gefokt door Roel Delbroek uit Oudsbergen en in eigendom van Edwin van Onselen uit Ansen. ‘Haar stap is actief en regelmatig en in draf laat ze veel lossigheid zien.’ Dit resulteerde in een score van 86 punten onder het zadel en 85,5 punt voor het aangespannen gedeelte. Voor haar aanleg als tuigpaard kreeg de driejarige Stermerrie een 7,5. Loeke komt uit merriestam 50 en haar overgrootmoeder is de Modelmerrie Aukje Boszorg Preferent Prestatie die naast drie (!) Modelnakomelingen ook Stendert 447 voortbracht.

Kroon voor Wietske

De zevenjarige Wietske fan Hindrik’s Hiem (Bartele 472), gefokt en in eigendom van dhr. H.Akkerman uit Rotsterhaule, liep de vijfweekse ABFP test, en met succes. ‘De merrie heeft een actieve draf met een mooie zelfhouding, en een goede galop met voldoende sprong waarin ze mooi bergop blijft’, complimenteerde Gotien Sipma de kersverse Kroonmerrie. Wietske behaalde zowel onder het zadel als in het aangespannen gedeelte 77 punten en kreeg een 7 voor haar aanleg als tuigpaard.

Twee keer triple A

Van de 18 beoordeelde paarden in Warga werden 14 beloond met een A score of hoger. Naast Loeke behaalde ook de Elias 494 nakomeling Jester SH fan Hickaerd, gefokt en in eigendom van mevr. H de Vries uit Burdaard, een triple A score met 82 punten onder het zadel.

Klik hier voor de volledige uitslag van ABFP test 4 2022

Vorig artikelAlke 468 verhuist van Zweden naar Duitsland
Volgend artikelLivestream It Fryske Greidhynder – vrijdag 29 en zaterdag 30 juli