Acht hengsten door naar men- en tuigexamen, één met uitstel

Hielke L.W. Ster (Jurre 495 x Jisse 433), een neefje van CK kampioen Janke L.W. Voorlopig Kroon (Jehannes 484), haalde de hoogste score tijdens het zadelexamen. (Foto: Johanna Faber)

Op zaterdag 15 oktober hebben acht hengsten hun zadelexamen met goed gevolg afgelegd. Zij gaan door naar het aangespannen examen op 12 november. Een hengst, Hidde fân Stal Bellefleur Ster (Meinte 490 x Thorben 466), mag later in het Centraal Onderzoek zijn zadelexamen opnieuw afleggen, hij was niet helemaal regelmatig in zijn beweging.

Klik hier voor de uitslag van het zadelexamen van de jonge hengsten in pdf  

Kwaliteit in de breedte

Met een mooie publieke belangstelling en in een prachtige entourage (al klaar voor een veiling ‘s middags) in Exloo konden de vier amazones de hengsten keurig presenteren aan de jury. Het negental overgebleven hengsten laat niet alleen een mooie diversiteit zien in vaderdieren, ook hun kwaliteiten tijdens het zadelexamen zorgen voor spreiding in de breedte. Hielke L.W. Ster (Jurre 495) haalde met 87 punten de  hoogste score waarbij hij een 8,5 voor draf, galop en schakelen kreeg. De beste stappers bleken Jurre v.d. Arebo Hoeve Ster (Ulbrân 502 x Epke 474) en Hylbrand van Swichem Ster (Haike 482 x Stendert 447) met een 8. In galop scoorden vijf hengsten een 8 of hoger.

Men- en tuigexamen op 12 november

Op zaterdag 12 november gaan de hengsten een men- en tuigexamen afleggen. Op deze dag zal ook bekend worden welke hengsten het felbegeerde dekbevret in ontvangst mogen nemen. Ook dit eindexamen zal via de livestream te bewonderen zijn.

 

Vorig artikelIndoor Friesland: Danielle Heijkoop en Kai (Uldrik 457) scoren 68,088%
Volgend artikelPromotiekeuring Exloo: Vrouwkje (Bartele 472) Model, drie merries Kroon