Aftellen naar de HK met voorbrenger Reinder Agricola : ‘Volle concentratie op het paard’

Reinder Agricola KFPS Hengstenkeuring 2021 © DigiShots

Het was pas zijn eerste Hengstenkeuring als voorbrenger vorig jaar in Drachten, maar wat een debuut voor Reinder Agricola. Jurre 495 werd voor de vierde keer Algemeen Kampioen, en hier had Reinder een steentje aan bijgedragen. ‘Ja dat was natuurlijk een prachtig mooie ontknoping’ herinnert de medewerker van Stal Chardon zich. Ook voor dit jaar heeft Reinder weer het volste vertrouwen in Jurre 495: ‘We gaan uit van onze eigen kansen, en hij staat er super voor’.

Volle concentratie

Reinder werkt al drie jaar voor Stal Chardon te Jorwert en houdt zich bezig met het keuringsklaar maken van de paarden, het doortrainen voor de kar en zal zich volgend jaar ook richten op het vangen en verwerken van het sperma van de stamboekhengsten bij het bedrijf. Op weg naar de Hengstenkeuring verandert er niet al teveel aan de training van de stamboekhengsten, de focus ligt alleen wat minder op de dressuur. Tijdens de keuring zelf is Reinder een beetje gespannen aan het begin van de dag, maar zodra hij de baan in moet is dat voorbij : ‘Dan heb ik volle concentratie op het paard en valt al het andere weg’.

Drukke dagen

Met 11 jonge hengsten voor de Eerste Bezichtiging en de 3 stamboekhengsten van Stal Chardon, Eise 489, Jurre 495 en Alger 522 valt er genoeg om op te concentreren volgende week in Harich. ‘Eise 489 mag voor het eerst in de lange lijnen, daar hebben we zin in’.
De jonge paardenman uit Goingarijp hoopt dat er volgend jaar weer een Hengstenkeuring met publiek georganiseerd kan worden, hij heeft zometeen twee online Hengstenkeuringen meegemaakt. ‘Straks ben ik al versleten voor ik de sfeer van het WTC heb mogen meemaken als voorbrenger!’.

Vorig artikelMarijke Akkerman: nieuwe ‘verbinder’ van het KFPS
Volgend artikelFokker Reint Arends (Arebo Hoeve) bouwt al jarenlang aan eigen lijn