Alrako KFPS dressuur kampioenschap: twee keer Peter Spahn

De winnaars van het Alrako KFPS dressuur kampioenschap 2019

De Zware Tour bij het Alrako KFPS dressuur kampioenschap op zaterdag 21 september is gewonnen door Peter Spahn met Elias 494 (Jorn 430). Daarmee prolongeerden ze hun titel van 2018. Voor Spahn was dat niet alles, met de lichtvoetige M.J. (Tymon 456) werd hij in de ZZ-Licht ook Nederlands kampioen Friese paarden.

Oranje deken voor de kampioen

Onder het genot van een heerlijk zonnetje won Marsja Dijkman de Lichte Tour met MGPNGP Geke van ‘e Beijemastate (Beart 411). In de ZZ-Zwaar kreeg Margriet Koopmans na een dynamische, keurige proef met haar Ide K.W. (Maurits 437) de oranje deken van het kampioenschap op. Thea Dijkstra werd kampioen in de Z2-dressuur met Joris fan Bangazathe (Brandus 345). In de Z1 kon Wendy Okkema met Stal Okkema’s Rudmer (Michiel 442) de koppositie die ze in de ochtendronde bij elkaar had gereden vasthouden in de finale.

Isabelle en Vajen

Isabelle Vroomans zat na een korte onderbreking door een ongelukje weer stevig in het zadel van Vajen T. Horsea (Tymon 456). Ze werden kampioen in de M1-dressuur. In de M2 was het Bodien Grijpstra met Matsje BV (Gjalt 426) die het kampioenslint kreeg omgehangen.

Weer succes voor Hippiade kampioen Tsjalda

De paarden die op de Hippiade eind augustus goed presteerden lieten zich drie weken later ook in Ermelo goed zien. Monique van der Meij, Hippiade kampioen in de L1-dressuur kon met Stal Brandsma’s Tsjalda (Alwin 469) ook het Nederlands kampioenschap bijschrijven. Op de Hippiade eindigde ze nog op de vierde plaats, in Ermelo werd Nynke Mulder met Rooske fan Scyedam (Alwin 469) kampioen in de L2. De B-dressuur werd gewonnen door Linda de Boer met Ekogrön’s Ynz (Pier 448).   

Vorig artikelZ-Friezenteam Groningen en Meertallen Winschoten Nederlands kampioen viertallen Friese paarden
Volgend artikelMarc-Peter Spahn onderscheiden met Zilveren KFPS-Speld