Beant 517 Sport AAA naar Mexico

Beant 517 KFPS Hengstencompetitie 2022 © Digishots

KFPS stamboekhengst Beant 517 Sport AAA gaat zijn carrière voortzetten in het buitenland. De Hessel 480 nakomeling verruilt binnenkort zijn box bij Stal de Mersken te Siegerswoude voor Mexico.

Eerste veulens

‘We hebben mooie tijden met Beant beleefd’, vertelt Age Okkema. ‘Maar uiteindelijk zijn we natuurlijk ook een bedrijf dus als er een goed bod komt waar ze een paar jaar voor moeten dekken, dan gaan ze wel.’ Age had de hengst, stamboeknaam Beant fan de Lege Geaën, in gedeeld eigendom met zijn fokker dhr. T. Fopma uit Gauw. ‘De verkoop is in goed overleg tot stand gekomen, we zijn er trots op dat de hengst het Sportpredicaat nog bij ons heeft gehaald en toch een net aantal merries heeft gedekt’, aldus Age. Beant 517 heeft het afgelopen jaar zijn eerste jaargang veulens laten zien.

Dedmer 519 achterna

De verkoop van de grote vriendelijke reus, zoals de hengst op stal wordt genoemd, is in samenwerking met Ted Kop Jansen die vorig jaar ook al zijn eigen Johnny Cash (Tsjalle 454) naar het Latijns-Amerikaanse land stuurde. Beant 517 wordt de tweede dekhengst voor Mexico, na Alwin 469 zoon Dedmer 519 die vorig jaar vertrok.

Vorig artikelKampioen Polen Kortina (Ulbrân 502) Voorlopig Kroon
Volgend artikelRastypische twenter Naya (Jouwe 485) en Kroonmerrie Rixt (Reinder 52) fokdagkampioenen Frankrijk