Blog 6 CO: met zeven hengsten naar het zadelexamen

Op zaterdag 16 oktober staat het zadelexamen voor de jongen hengsten in het Centraal Onderzoek op de agenda. Vanaf 10 uur zullen in Exloo zeven hengsten zich presenteren voor de Hengstenkeuringscommissie. Het examen is via livestream te volgen.

Gys en Gideon naar huis

Met het aantal van zeven betekent het dat er nog twee hengsten naar huis zijn gegaan. Dat zijn Gys H Ster (Tsjalle 454 x Norbert 444) en Gideon fân Stal Bellefleur Ster (Norbert 444 x Beart 411). De driejarige Gys heeft daarbij de uitnodiging gekregen om zich volgend jaar weer te komen melden bij de voorrijdagen om zo weer kans te maken om in te stromen in het Centraal Onderzoek.
Het aantal paarden dat voor het zadelexamen naar huis gaat, is inmiddels behoorlijk. Het merendeel van deze hengsten heeft echter wel een uitnodiging gekregen voor de voorrijdagen volgend jaar. Ze krijgen de kans sterker te worden, met driejarige leeftijd zijn de hengsten over het algemeen nog jong, zo redeneert de Hengstenkeuringscommissie die in overleg met het team van begeleiders, dierenartsen en rijders weloverwogen de beslissingen neemt. Het overblijvende zevental bestaat uit drie hengsten van drie jaar, twee hengsten van vier jaar en twee hengsten hebben de leeftijd van vijf jaar.

Klik hier voor de lijst met de zeven hengsten voor het zadelexamen. Ze staan in het bestand al in volgorde van presentatie.

Vorig artikelHet Friese paard op plek 23 van het WBFSH-ranking
Volgend artikel(Been)wond? Houd het schoon!