Blog Margriet: Trix (Thorben 466) wacht met veulenen tot…..

Trix wachtte met veulenen totdat Emma er was....

Zondagmorgen eerste paasdag. Fijn alle kinderen aan het ontbijt en daarna paaseieren zoeken. Blijkbaar word je voor zoiets nooit te oud als ik zie hoe fanatiek ze er elke keer weer van worden. Blijft leuk zo met het mooie lente weer.

Samen opgegroeid, speciale band

Daarna de kinderen uitgezwaaid omdat ze allerlei andere familiebezoekjes hadden. Mooi weer, dus nog even de hoogdrachtige Trix V Kroon AA (Thorben 466 x Mintse 384) en Tsjarda Ster (Tsjalle 454) naar buiten gedaan. Trix en Tsjarda zijn vanaf veulen samen opgegroeid en hebben daardoor een speciale band. Ook al staan ze niet bij elkaar, als ze elkaar zien is het altijd meteen goed.
Na een uurtje leek er onrust buiten. Trix en Tsjarda hadden er blijkbaar genoeg van en wilden naar binnen. Trix met haar sterke karakter duwde me bijna omver zo’n haast had ze. Binnen heb ik haar maar weer de geboorte band opgedaan, want je weet maar nooit. Het uier liet nog weinig verandering zien, maar inmiddels was Trix twee dagen over tijd.

Ineens druppels aan het uier

Fetze en zijn moeder kwamen even om zijn veulentje te bekijken. We hadden de merrie en hengstveulen Tsjerk even buiten gedaan. Wat is dat toch genieten zo’n dartelend veulen in de zon. Daarna even wat drinken en toen ze weggingen ging ik haast vanzelfsprekend nog even bij Trix kijken. Toen leek Trix zich niet zo fijn te voelen, ze stond in een hoekje en aan haar hele houding kon ik zien dat er iets was. Ik keek nog even naar het uier en …. nu hingen er ineens druppels aan het uier. Snel Trix uit haar box gehaald en nog even de box gemest want stel dat het gaat gebeuren. Dan is de box tenminste goed schoon. Ik was alleen thuis want Gert was even naar zijn ouders en de kinderen waren in Kortenhoef bij hun vader Pasen aan het vieren.
Zoals we bij ons thuis allemaal onze favoriet hebben, is dat voor mijn dochter Emma duidelijk Trix. Het komt waarschijnlijk door hun overeenkomst in het pittige karakter…Hoe dan ook, ze hebben een goeie klik samen. Emma rijdt onder het zadel op Trix of gaat met haar mennen voor de kar.

Meekijken op de camera

Emma toch maar even gebeld dus. Het lijkt dat Trix gaat veulenen, meld ik aan de telefoon. Emma vertelde dat ze al onderweg was en bij Almere reed. Ik zei tegen haar: niet hard gaan rijden nou! Doe voorzichtig! Trix werd inmiddels wat onrustiger, begon rondjes te draaien in haar box en kleine hoopjes te mesten. Soms stond ze wat krabben met haar voorbeen in het stro. Emma belde, ze kan meekijken op de camera, en samen met haar broer Thijmen en zijn vriendin Dyan keken ze vanuit de auto mee. Mama ze wordt echt onrustig! Ja, antwoordde ik. Waar rijden jullie? We zijn al bij afslag Bant. Gelukkig dat is dichtbij. Trix was inmiddels gaan liggen en begon zachtjes te persen, stond weer op liep een rondje, ging weer liggen en begon nu harder te persen. Trix ging half zitten liggen maar het wilde nog niet vlotten. Ik hoorde de deur en daar waren de kinderen. Emma ging bij Trix zitten en daar kwam het veulentje. Alsof Trix op Emma had gewacht. En daar was hij.

Volgens het boekje

Een mooi wakker veulen van Foeke 520! Weer een hengst , een merrie was wel leuk geweest, maar gezond en dus heel blij ermee! Deze gaat Vorst fan Wettersicht heten. Toen Gert thuis kwam na het bezoek aan zijn ouders was hij weer een veulen rijker en heel blij verrast! Na een uurtje stond Vorst en was hij ook al aan het drinken. Even later lag de nageboorte ook in de box. Dit zijn de geboortes zoals je ze graag wilt hebben!

 

 

Vorig artikelLivestream locatiekeuringen Stal de Mersken en Stal Chardon – 30 april
Volgend artikelJudith en Limited (Uldrik 457) weer in de ring: ‘De zomer is mijn favoriete periode om op concours te gaan’