Braggo S. naar Verkort Onderzoek in Australië

De elfjarige Ster en Sporthengst Braggo S. van Katrina Routson van de Terarossa Lodge is in zijn thuisland Australië aangewezen voor het Verkort Onderzoek. De zoon van Jisse 433 werd door Ellen van Slooten te Joure gefokt uit de Kroon Preferente Sportmerrie Djura S. (Tsjerk 328 x Gaije 295). Hij komt voort uit stam 102 en heeft vijf Preferente merries op rij in de moederlijn.

Primeur voor Australië

In 2013 maakte Braggo S. de oversteek naar Australië, waar hij als veulenboekhengst met dekvergunning voor de fokkerij werd ingezet. De Hengstenkeuringscommissie heeft de afgelopen maanden een aantal Prix St.Georges proeven van Braggo S. kunnen beoordelen. Op grond van die bevindingen, de presentatie in Australië en een beoordeling van de pedigree, is de hengst uitgenodigd voor het Verkort Onderzoek. Voor Australië is dit een primeur.

Gelijk gestart

De hengst is gelijk aan het onderzoek begonnen, zodat de juryleden Harrie Draaijer en Wil Thijssen aanwezig zijn bij de afronding van het Verkort Onderzoek. Draaijer en Thijssen bevinden zich momenteel namelijk voor een keuringstour in Australië.

Vorig artikelJilkjen (Tsjalke 397) loopt naar dagzege in Noorder Koggen Cup
Volgend artikelSubtop: Bennie van Es rijdt Jetse fan Hickaerd naar Sport Elite