CH Bennekom viert 115e editie met Koninklijk tintje

In het Gelderse Bennekom, op de terreinen van kasteel Hoekelum organiseerde het bestuur van CH Bennekom dit jaar de 115e editie van het grote paardensportevenement. Het publiek was massaal aanwezig om de diverse takken van paardensport te aanschouwen, alsmede ten volste te genieten van de aantrekkelijke showonderdelen. Een kleine delegatie van het Koninklijke staldepartement was aanwezig waaronder ook een calèche getrokken door een vierspan Friese paarden.

Geen overkamping nodig

De Friese tuigpaarden waren in een viertal rubrieken vertegenwoordigd. Augustinus Hoekstra bleek met GPD Aron (v. Jouwe 485) en GPD Ward (v. Thorben 466) het meest succesvol. Hij won drie van de vier rubrieken. In de KFPS nieuwelingencompetitie, die deze keer maar vier deelnemers omvatte, kwam de meeste tegenstand van Age Okkema met Stal de Merskens Dedmer (v. Nane 492). Beide heren leken wel zin te hebben in een overkamping in deze rubriek, maar juryleden Gerard Lokhorst, Ilse Niesing en Johan Holties hadden na één omloop al bepaald dat de constantheid van Aron voldoende zou zijn voor de overwinning.

Complete beeld

Age Okkema nam revanche in de open klasse waar hij opnieuw Augustinus Hoekstra als directe tegenstander ontmoette. Met MGPNGP Jehannes 484 (v. Tsjalle 454) gaf Okkema echter het meeste complete beeld weer en kon hij door de concurrentie niet overtroffen worden. Met GPD Ward pakte Augustinus Hoekstra wel de winst in de limietklasse waarin Wibout 511 (v. Thorben 466) met Age Okkema als tweede mocht opstellen. De rubriek tweespannen werd eveneens winnend afgesloten door Augustinus Hoekstra met Aron en Ward.

Bekijk de volledige uitslagen hier

GPD Aron (v. Jouwe 485) met Augustinus Hoekstra wint de KFPS-Nieuwelingencompetitie in Bennekom. Foto: Johanna Faber
Vorig artikelStamboekkantoor én Fonger 478 steunen de World Wide Friesian Tour (met video)
Volgend artikelLivestream SD-Stables en Stal Spliethof – zaterdag 28 mei