CH Workum mooie afsluiter tuigseizoen

Lisa Minkema en Melle van de Lits (Wimer 461) winnen het tuigen onder het zadel in Workum (Foto: Johanna Faber)

Met het stratenconcours in Workum wordt het outdoor tuigseizoen op fraaie wijze afgesloten. Een tweetal belangrijke rubrieken stonden nog op het programma waaronder het kampioenschap tuigen onder het zadel.

Melle en Lisa met allure naar de overwinning

Met een twaalfkoppig gezelschap was het tuigen onder het zadel een lust voor het oog. De meeste kandidaten zijn sterk en verheven maar de fraaie kersverse Sterruin Melle van de Lits (Wimer 461) wist in handen van Lisa Minkema deze keer een ieder in te pakken. Veel allure en explosiviteit waren debet aan dit succes. Xander (Haitse 425) met Jacob van der Heide en daarna Susan Bouwman met Egberdina’s Lodewijk (Maurus 441) schaarden zich als tweede en derde achter Lisa Minkema.

Provincie Fryslân Prijs voor Sybren en Nane 492

Met een dikke overwinning in de limietklasse bevestigde Sybren Minkema met Nane 492 de goede koers en werd hiermee de eindzege in de Provincie Fryslân Prijs bezegeld. Jelmer Chardon wist met gemak de ereklasse te winnen met Eise 489 (v. Maurits 437) en Susan Bouwman pakte de damesklasse dankzij een mooi lopende Egberdina’s Lodewijk (Maurus 441). Albert Minkema wist met Melle van de Lits en Zafirah van de Lits (Hessel 480) de dubbelspanrubriek te veroveren.

Sybren Minkema won met Nane 492 (Wimer 461) de Provincie Fryslân Prijs. Hij viert het met Henk Dijkstra en zijn pakesizzer. (Foto: Johanna Faber)
Vorig artikelBrandnetels? Laat je paard er gerust van eten!
Volgend artikelKFPS Hengstenkeuring ongekend populair