Cursus Beoordelen nieuwe stijl van start

Op donderdagavond 23 januari is de cursussen Beoordelen nieuwe stijl van start gegaan met een theorie-avond bij het Van Hall Instituut Leeuwarden. Dinsdagavond 28 januari is de start in Lunteren, daar kunnen nog een aantal mensen bij. Wegens succes zullen daar twee groepen starten.

Collegezaal

Zo’n 45 deelnemers namen plaats in de schoolbanken -beter gezegd de collegezaal- van het Van Hall Instituut  in Leeuwarden en werden door Louise Hompe en Sabien Zwaga meegenomen in de prachtige wereld van het beoordelen van het Friese paard. ‘Om uit te leggen hoe wij als inspectie en jury naar het Friese paard kijken’, gaf Louise Hompe aan. ‘Daarmee kun je beter begrijpen wat er in de keuringsring gebeurt en ook je eigen paard beoordelen, bijvoorbeeld om de hengstenkeuze te bepalen’, lichte Louise toe. ‘Daarbij vinden we het als inspectie belangrijk dichtbij de leden van het KFPS te staan.’ Dinsdag 28 januari start er in Lunteren een groep van rond de 30 cursisten waar Wil Thijssen met behulp van Manuel Gasseling de cursisten wegwijs maken in het beoordelen van de paarden.

Nieuw cursusboek

De cursus heeft een nieuwe opzet gekregen met drie theorie avonden en tien praktijklessen. Hiervoor is een geheel nieuw boek ontworpen en ook de presentatie is helemaal aan de eisen van de tijd aangepast. De cursus in Leeuwarden is vol, in Lunteren kunnen nog een aantal mensen bij. In het najaar van 2020 of begin 2021 worden er weer nieuwe cursussen georganiseerd in het Noorden, Noord en Zuid-Holland en misschien Zuid-Nederland. Inlichtingen hierover zijn te verkrijgen via Annet Wouda: annetwouda@kfps.nl

Vorig artikelFluitend in galop
Volgend artikelTerugblik Hengstenkeuring vanaf 1997