Dagtitel voor ruin Willem (Hette 481) bij Stal Tunxdorf

Dagkampioen Willem vom Friesenhof Altmark Ster (Hette 481) Foto: Sabien Zwaga

Op de fokdag bij Stal Tunxdorf in het Duitse Papenburg werd het beste paard van de dag gekozen uit alle gekeurde merries, ruinen en hengsten. De eer van de dagtitel ging naar een vijfjarige ruin: Willem vom Friesenhof Altmark Ster (Hette 481 x Krist 358) van Marit van Ingen Schenau en gefokt door de familie Elling. De grootramige Willem troefde alle merries af door prima te stappen en met veel kracht en balans door de baan te gaan.

Drie nieuwe stermerries

De elfjarige Dorthe ter Meer (Maeije 440 x Abe 346) van Andrea Kampling werd als Ster met een tweede premie in het stamboek opgenomen. ‘Dorthe beschikt over een fraaie voorhand, stapt regelmatig en heeft een mooie houding in draf,’ lichtte jurylid Sabien Zwaga toe. Stamboekmerries Tamar (Wylster 463 x Olof 315) van Annemarieke Kukupessy en Amaraja Stella fan ‘e Grupstal AA (Jehannes 484 x Sape 381) van M. van Ingen Schenau traden toe tot het gilde van de stermerries met een tweede premie.  Ruin Enno M. (Markus 491) van Ute Eden en gefokt door Anke van der Meer maakte door zijn sterverklaring zijn moeder Jeltje Hiltsje M. Ster A (Tsjibbe 388) Preferent.

Veulens

Bij de veulens waren er eerste premies voor de nakomelingen van Tymen 503, Jehannes 484 en Rommert 498. Als beste overall veulen werd gekozen voor hengstveulen Oke vom Hansen Busch (Jehannes 484 x Norbert 444) van K. Wilken.

Beste hengstveulen Oke vom Hansen Busch (Jehannes 484 x Norbert 444) van K. Wilken kreeg een 8,5 voor zijn draf (Foto: Isarelle Weinans)