Debuut Johny Cash in Lichte Tour: ‘hij heeft talent voor het zwaardere werk’

Dana van Lierop met Johnny Cash (Tsjalle 454) tijdens de HK 2021 Foto: Johanna Faber

Dana van Lierop maakte met de Friese-hengst Johnny Cash (Tsjalle 454) haar debuut in de Prix st. Georges in Werkendam. De combinatie scoorde 67,8% tijdens het onderlinge meetmoment tot 27 jaar.

Galoptour

Van Lierop vertelt: ‘Hij ging wel lekker, zeker voor de eerste keer. Er zijn nog wel puntjes om te verbeteren maar hij gaf een heel fijn gevoel en we hebben een goede start kunnen maken. De series waren heel mooi en krachtig en de pirouettes kan hij op een dubbeltje draaien. Hij heeft een hele mooie galoptour. Het is een heel fijn sportpaard en hij doet ontzettend zijn best. Hij is mega gefocust op de ruiter die op zijn rug zit.’

Werkwillig

‘In de draftour kunnen we nog verbeteren in de gedragenheid maar daar is ook een stukje kracht voor nodig. Hij zit nog vol in zijn ontwikkeling, vorige week reden we een proefgerichte clinic en daar werd benoemd dat zijn aandachtspunten met name in de gedragenheid en aanleuning zitten. Op mijn protocol van vandaag stond dat er al veel minder op en dat in zo’n korte tijd. Johnny Cash is zo werkwillig, zelfs de hoefsmid zegt het’,  lacht de amazone.

Talent

De jury schreef ‘aansprekend paard en het ziet er ontzettend gemakkelijk uit’. Het duo kreeg meerdere 7,5-en voor de pirouettes en de series. ‘Ik ben zijn eigenaar Ted Kop Jansen heel erg dankbaar. Ik ben ontzettend blij met deze kans om zo’n talentvol paard te mogen rijden. Johnny rij ik pas sinds december en het was voor hem de eerste keer in de Lichte Tour. Er is nog ruimte voor verbetering maar hij doet het altijd voor je en dat maakt hem enorm leuk om met hem bezig te zijn. Ik wil graag met hem zo door aan en gaan groeien in de Lichte Tour. Hij heeft veel talent voor het zwaardere werk en misschien is dat ook nog mogelijk de in de toekomst.’

Droom komt uit

Voor Dana was het echte een ‘kinderdroom om ooit een Fries te rijden. Toen ik een heel klein meisje was mocht ik een keer op de Fries Adel 357 zitten. Dat vond ik geweldig en sindsdien had ik de droom om ooit een Fries te rijden. Ik ben heel blij dat ik die kans nu krijg. Johnny is een grote hengst, maar een echte knuffelbeer. Hij heeft een apart karakter, maar dat hebben alle goede paarden. Hij is heel meewerkend, meedenkend en super slim. Hij werkt nooit tegen, maar gaat voor je door het vuur. Het is een super fijn paard om mee te werken’, aldus Dana. Voordat Dana de hengst onder haar hoede kreeg, werd Johnny Cash gereden door Amber den Heyer en werden ze Europees kampioen in 2019.

Bron: De Hoefslag

Vorig artikelJan Enne Kloosterboer: ‘Ik heb een hoop goede paarden gezien’
Volgend artikelBlog Anna: de eerste Friese merrie in PEI, Canada