Diederik en Crystal vallen op bij Alrako KFPS selectiewedstrijd Boazum

Lisanne Veenje met Crystal Jede

Monique van der Meij en Stal Brandsma’s Diederik (Jehannes 484) en Lisanne Veenje met Crystal Jede (Alwin 469) wisten zich in de kijker te rijden tijdens de Alrako KFPS selectiewedstrijd in Boazum op zondag 15 augustus. Beiden wonnen de proeven in de L1 en de L2-dressuur en daarmee zitten ze stevig in het zadel voor de finale die op 19 september in Ermelo verreden gaat worden.

Sterk deelnemersveld L1 en L2

In de L1 was de tweede plek twee maal voor Esther Postmus met Coco WE (Hessel 480). Bij de L2 is de strijd spannend, zowel Iris Sijtsma met Fedde vân de pôle (Meinte 490) als Nathalie Vorenhout met Ype fan ‘t Fjildhûs (Maurits 437) reden naar een tweede plek, met vlak daarachter Britt Muis met It’s Britt’s Ernst K (Markus 491) en Heleen de Haas die met Finne T. fan ‘e Boppelannen (Jehannes 484) en Anne fan de Wildervanck (Alwin 469) zelfs twee kanshebbers voor een finaleplaats heeft.

Twee maal Filou s.b.

In de Z2 was er ook een amazone die twee maal haar proef won: Maaike de Jong met Filou s.b. (Tjalf 443). Monique van der Meij won in de Z1 een proef met Stal Brandsma’s Tsjalda (Alwin 469) die de dag ervoor nog voor een derde plaats zorgde in de Horses2fly KFPS sportcompetitie in het mennen. Heleen de Haas won de tweede proef, met 68,676% met Wolkje T. fan ‘e Boppelannen (Beart 411).

Druk weekend voor GPD Ward

De gecombineerde M1-M2 was een één tweetje tussen Wendy Okkema en Stal Okkema’s Willem (Michiel 442) en Miranda Venema-Niemarkt met Adam van de Noeste Hoeve (Tsjalle 454). Biede dames wonnen een proef, met op de derde plaats Jelmer Ketelaar met GPD Ward (Thorben 466), die een mooi weekend had. De dag ervoor won Ward de tuigrubriek op de fokdag in Tolbert.

Wisselende plaatsing B-dressuur

In de klasse B-dressuur was het Hiltje Holrop met Alphyr Waldman (Tsjalle 454) die een proef wist te winnen voor Esmeray Ijbema met Bram P.E. (Tsjalle 454).Femmy de Jong-Haarsma werd derde met Veroniek fan ‘e Nesserwei (Reinder 452). Op de vierde plek kwam Rianne Okkema met Stal Okkema’s Darris (Onne 376). In de tweede proef wisselden Rianne en Hiltje van plek, waarmee Rianne ook een proef wist te winnen.

Vorig artikelToegangscontrole in verband met Covid-19 bij Fokdag it Fryske Hynder (* update 17-8)
Volgend artikelVeulen verlost van te korte buigpees