Djara Jede (Fabe 348) uitschieter bij Stal fan de Kadyk

Djara Jede (Fabe 348) Foto: Johanna Faber

Djara Jede (Fabe 348) was de uitschieter op de locatiekeuring bij Stal fan de Kadyk in St. Johannesga.  Marcel en Jacqueline Schoo van Stal Jede in Vledder fokten de vierjarige merrie uit Juwiel H. fan Lutke Peinjum Model Sport AA (Tsjalle 454). Afkomst verloochent zich niet: alle merries in de Namke-moederlijn na Juwiel zijn Preferent. Djara is een halfzus van de vijfjarige Kroonmerrie Crystal Jede (Alwin 469) die met amazone Lisanne Veenje is geselecteerd voor de tweede observatietraining richting het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden.

Lovend

Corrie Terpstra, die samen met Wil Thijssen jureerde, had bij het uitreiken van de eerste premie lovende woorden voor de jonge merrie. Djara Jede overtuigde de juryleden zowel in exterieur als in beweging. Terpstra benoemde het edele hoofd, sterke bovenlijn en de lengte in het kruis. Djara stapte met regelmaat en draafde met schwung en een sterk achterbeengebruik.

Beweging

De driejarige Geke út Terherne (Nane 492 x Norbert 444) van Siebren Kalsbeek kreeg haar Ster tweede premie vooral op basis van haar uitstekende beweging: ze stapte best en draafde met veel balans.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Vorig artikelWinst vierde selectiewedstrijd levert Debby en Drys Galloper (Omer 493) finaleplaats Young Friesian Dressage Competition op
Volgend artikelBennie en Tizian vervolgen succes in Tolbert