Drie generaties Grand Prix: Adel 357, Anders 451 en Jeroen Poll

Marc Peter Spahn en Jeroen Poll (Anders 451) Foto: NH fotografie

Het Grand Prix debuut van Jeroen Poll (Anders 451) op de subtopwedstrijd in Tolbert op 14 februari heeft voor Peter Spahn een gouden randje. ‘Hij is de derde generatie Grand Prix paard.’

Invaller

Valentijnsdag had voor Spahn een extra verrassing in petto. Zijn nieuwe troef Jeroen Poll mocht in Tolbert voor het eerst Grand Prix rijden. ‘Er waren uitvallers dus we mochten starten’, vertelt Spahn die toevoegt dat er alleen Grand Prix – topsport – verreden mocht worden in verband met de coronamaatregelen. ‘Ik wilde Jeroen eigenlijk dit jaar starten in de Inter 2. Dus het was een beetje een gok om met hem direct al in de Grand Prix te starten.’ Een jaar van wedstrijdstilte voor Jeroen en Peter leverde een prachtige debuutscore van 66,2% op.

Doel bereikt

Na Adel 357 – het eerste Friese Grand Prix paard –, zoon Anders 451 is het nu de beurt aan de 10-jarige Jeroen Poll (Anders 451) om zijn talent in de topdressuur te laten zien. Drie generaties achter elkaar Grand Prix. ‘Het was voor mij een doel om dit te bereiken’, aldus een trotse Spahn. ‘Bovendien is hij het achtste paard dat ik in de Grand Prix start. Ook iets om nog een beetje extra trots op te zijn.’ Het geeft de topruiter bovendien zelfvertrouwen: over een week reist hij met Elias 494 af naar Qatar.