Driejarige Femke van ’t Grupje AAA (Eise 489) Kroon

Kroonmerrie Femke van 't Grupje (Eise 489) met Stan Derksen en Demi van Nuys (Foto: Ingrid Truijens)

Eén merrie sprong eruit, aangemoedigd door enthousiast kraaiende hanen, op de locatiekeuring van 21 augustus op het terrein van de familie Van Nuys in Mierlo. De door Stan Derksen en Demi van Nuys aangekochte Femke van ’t Grupje (Eise 489 x Rypke 321), gefokt door A. Lambers, werd met een eerste premie in het stamboek opgenomen. De driejarige Eise 489-dochter had al een ABFP test van 84 punten op haar naam staan. Femke heeft een jeugdige uitstraling en stapt met takt en actie. In draf gooide ze de schoft omhoog en de voetjes kwamen goed van de vloer waardoor ze direct Kroon kon worden verklaard door juryleden Louise Hompe en Jan Hellinx.

Drie keer tweede premie

Drie driejarige merries uit de ‘van ’t Wilbroek’ fokkerij van Rick Meeus werden gepresenteerd op de keuring. Twee daarvan werden Ster met een tweede premie: de langgelijnde, evenredig gebouwde Fenna van ’t Wilbroek (Alwin 469 x Tymon 456) stapte gespannen maar draafde netjes en Fiduna van ’t Wilbroek (Alwin 469 x Beart 411), in eigendom van Magda Geudens, beschikt over een fraai rastype en goede techniek in draf. Beide merries zijn familie van elkaar uit de nafok van Kroonjuweel Onyx, uit de Namke lijn van stam 50.

Frauke van de Terp (Alke 468 x Haitse 425) van Veerle Godts, gefokt door J. Stadhouders, werd met name op basis van haar beweging, met een zeer ruime stap, Ster met een tweede premie.

In de middag werd bij Stal Spliethof de op alle fronten degelijke Claartje van ’t Hegtveld (Tsjalke 397 x Andries 415) van Rene Kenis Ster met een tweede premie.

Claartje van ’t Hegtveld (Tsjalke 397 x Andries 415) Ster met de familie Kenis en Erwin Spliethof
Vorig artikelLivestream Stal De Mersken, SD-Stables en Spliethof – 21 augustus
Volgend artikelLocatiekeuring Stal fan de Kadyk start om 11.30 uur