Eerste premies voor Huayra (Alwin 469) en Hanne Xena (Julius 486)

Op de locatiekeuring bij Stal de Mersken in Siegerswoude was één dochter van Alwin 469 en één dochter van Julius 486 aanwezig en beide driejarige merries kregen een eerste premie van juryleden Jan Hellinx, Piet Bergsma en Ester Reen, die in totaal 11 merries en één hengst een Ster toekenden.

Krachtig als een sportauto

Huayra van de Hondshoeve (Alwin 469 x Doaitsen 420) van Dinie en Gerard Lokhorst-Ruinemans stuurde net zo krachtig door de baan als de sportauto waarnaar ze is vernoemd. De stap mocht iets actiever, maar daar stond tegenover dat ze veel rasuitstraling heeft en mooi evenredig gebouwd is. In draf rees Huayra, gefokt door Sacha Snellenburg, mooi met de voorhand en toonde veel zweefmoment. Julius 486-dochter Hanne Xena (mv. Harmen 424) van J.H. Lugtenberg-Westerkamp is een elegante en hoogbenige merrie met kwaliteitsvol beenwerk. Ze stapte met veel takt en lossigheid en liet een sterk achterbeen in draf zien, eveneens goed voor een 1e premie.

Tsjalle 454-dochters

Onder de negen tweede premie merries bevonden zich drie nakomelingen van Tsjalle 454. Black Betty fân Boazum (mv. Aan 416) stapte in ontspanning en draafde met veel balans. De voorbeenstand van Fokje fan it Ychtenfean (mv. Hinne 427) kon correcter waardoor ze niet in aanmerking kwam voor een 1e premie, maar verder maakte de merrie een heel sterke indruk. De 1.66 grote Hilde fan ‘e Boppeslach (mv. Norbert 444) heeft mede door haar lange hals een fraaie rasuitstraling waarbij ze ook nog eens prima draafde.

Preferente Tessa van de Gonda

Jehannes 484-dochter Hyke v.d. Arebo Hoeve (mv. Epke 474) had even de tijd nodig om ritme te vinden in stap. Ze liet een fijne techniek in draf zien. Gonnie fan H.M.V. (Jehannes 484 x Pier 448) is een langgelijnde merrie die zich enorm opwaardeerde in draf waardoor ook zij een tweede premie verdiende. Grietje v.d.Shamrock (Bartele 472) maakte met haar Ster moeder Tessa van de Gonda Ster (Beart 411) Preferent.

Duurzame Cita van ’t Oost

Verder waren er nog rode linten voor de sjieke Hester van de Grote Gast (Markus 491 x Eibert 419) die een iets korte stap compenseerde met een opwaartse draf, Harmke fan ‘e Sjongedijk (Thorben 466 x Maurits 437) en Haitske van de Wijdeblick (Hette 481 x Haitse 425). die uitstekend stapte.  Een speciale vermelding voor de 21-jarige Cita van ’t Oost (Feitse 293 x Oege 267) van H. Jansma. Cita toonde zich in prima conditie, zelfs met haar 14e (!) veulen aan de voet, en daarmee heel duurzaam. Alleen al om haar unieke duurzaamheid had zij een premie verdiend, maar de juryleden vonden de beweging niet toereikend.

Grutsk met Ster

Hengst Grutsk van de Noeste Hoeve (Markus 491) is de tweede Sternakomeling van Janna L. van de Noeste Hoeve Kroon Sport AA (Tsjalle 454) van Pieter Okkema.

Klik hier door voor de volledige uitslag  van deze locatiekeuring.