Eerste premies voor Ietske (Bartele 472) en Hinde (Maurits 437) bij Gebr. Van Manen

De jeugdige, moderne Ietske van de roest (Bartele 472) van Albert de Bie kreeg een oranje lint (Foto: Ingrid Truijens)

Twee merries mochten op de locatiekeuring bij Stal Van Manen terugkomen voor een tweede beoordeling door juryleden Corrie Terpstra, Wil Thijssen en Jolanda Slootjes. Ietske van de roest (Bartele 472) en Hinde fan ‘e Kruisbout (Maurits 437 x Beart 411) kregen allebei een eerste premie.

Trots

De jeugdige, moderne Ietske van de roest (Bartele 472) van Albert de Bie toont een mooi front en heeft een goede voorbeenlengte. De juryleden lieten de 1.66 grote merrie lang doorstappen om haar wat te laten ontspannen en de stap beter te kunnen beoordelen. Ze rees mooi in het front in draf waarmee Ietske een eerste premie verdiende en haar moeder Sietske v.d. Roest (Sape 381) naast Ster nu ook Preferent maakte.  Hinde fan ‘e Kruisbout (Maurits 437) van Cees en Anja van Asch-Bikker kijkt heel trots de wereld in. Haar expressieve hoofd draagt bij aan haar fraaie rastype. Ze is lang gekoot en heeft royale hoeven. Hinde stapt met voldoende lengte maar mocht in draf iets meer doortreden met het achterbeen.

Hinde fan ‘e Kruisbout (Maurits 437) van Cees en Anja van Asch-Bikker kijkt heel trots de wereld in. (Foto: Ingrid Truijens)

Korte stap

De aansprekende Hertogin Boszorg (Bartele 472 x Pier 448) van Stoeterij Boszorg was volgens de juryleden op veel onderdelen eerste premie-waardig: fraai rastype met lange manen, sterke bovenlijn en correct beenwerk. Ze draafde sterk: opwaarts met veel buiging in het spronggewricht. Echter, de driejarige merrie bleef kort stappen waardoor ze Ster werd met een tweede premie.

Halfzus Gerben 479

De vierjarige Fanny van de Olde Mette Moate (Hessel 480) is een halfzus van Gerben 479. Fanny is de vijfde Sternakomeling voor Seija van de Olde Mette Moate Ster Preferent (Sape 381). Graziella S.A. (Menne 496 x Onne 376) van A. Vanderper heeft een Modelmoeder èn Modeloma. Graziella bleek op alle fronten een correcte merrie die in ontspanning goed stapte waardoor zij ster werd met een tweede premie. De juryleden waren erg positief over het fijne, droge beenwerk van Hayke (Meinte 490). Hayke liet voldoende ruimte in stap en draf zien, goed voor Ster tweede premie, alhoewel zij iets meer ruggebruik mocht tonen. Hayke komt uit de sterke Fan ’t Wegje-lijn; haar moeder Lotte fan ’t Wegje Ster (Nanno 372) werd met de sterverklaring van haar dochter Preferent.

Promotie maakt Preferent

Iefke van de Bommelhoeve (Menne 496 x Doaitsen 420) is goed gesloten in de bovenlijn en heeft kwaliteitsvol beenwerk. De combinatie van ras en beweging leverde haar een tweede premie op. Stamboekmerrie  Teske Paulien van ’t Koetshues (Andries 415) promoveerde naar Ster met een tweede premie en maakte haar moeder Paulien van het Schar Ster (Reyert 337) Preferent.

Sterruin

De vierjarige langgelijnde, massale ruin Douwe HSL (Alwin 469 x Michiel 442) legde vorig jaar ABFP testen af van 78 en 78,5 punten. Douwe bleek ook aan de hand goed te kunnen showen: in draf waardeerde deze ruin zich enorm op. Douwe werd Ster met een tweede premie.