Elegante Wende is de hengsten de baas

Henk Hammers - Wende van de Zunne KFPS Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

Aan het einde van de vrijdagmiddag 10 januari bleef er voor de Horses2fly KFPS sportcompetitie nog één prijs over: het algeheel kampioenschap.

Groeien in de wedstrijd

De kampioenen in de verschillende rubrieken van de sportcompetitie kwamen daarvoor gelijktijdig in de ring. De juniorkampioenen Rinse P.J. (Thorben 466) en Berber van der Veer, die steeds meer in de wedstrijd groeiden, Ulbe 506 (Anders 451), met de gedrevenheid van Sybren Minkema, volgt de laatste maanden een sterk stijgende lijn, de elegante Wende van de Zunne (Alwin 469) die in de loop van de dag steeds meer balans voor de wagen showde, of zou de jury toch kiezen voor de krachtige verschijning van Ysbrand P.J. (Gerben 479) die met Udo de Haan de meest getalenteerde jonge hengst/ruin in tuig bleek tijdens deze sportcompetitie?

Wende met looplust

De elegantie en het extreem gebruik van het achterbeen deed de jury besluiten Wende van de Zunne algeheel kampioen te maken. ‘Ze heeft enorm veel looplust’, vertelde Henk Hammers trots over de merrie. ‘Dat ze vier hengsten de baas blijft, is wel heel bijzonder.’ Wende is in eigendom van de Amerikaanse Rosanne Palermo die ter gelegenheid van de Hengstenkeuring naar Leeuwarden was gekomen en zelf de hoofdprijs in ontvangst mocht nemen.