Elias 494 achtste in Grand Prix kür CDI4* in Hamburg (met video)

Peter Spahn met Elias 494 (Jorn 430) op het CDI4* in Hamburg. (Foto: LL-Foto.de)

Na hun internationale debuut in het Duitse Hagen, kwamen Peter Spahn en Elias 494 (Jorn 430) afgelopen weekend aan de start op het CDI4* in het Duitse Hamburg.

Teleurstellend begin

Het evenement begon voor Peter Spahn op donderdag 30 mei nog teleurstellend in de Grand Prix. ‘En niet een klein beetje, omdat ik weet wat Elias 494 kan! Hij kan fantastisch zijn, maar er schuilt ook een angsthaasje in hem. En die moet getraind worden. Tijdens het baan verkennen zonder publiek viel het best mee, maar in de wedstrijd raakte ik hem helaas kwijt. Balen, maar snel vergeten en focussen op de volgende ronde. Overigens helpt het wel als de jury zo positief een schouderklopje geeft’, aldus Peter Spahn na zijn Grand Prix, die desondanks 63,435% opleverde.

Prachtige revanche

In de Grand Prix kür op muziek op zaterdag 1 juni revancheerden Spahn en Elias 494 zich. Met een prachtige score van 66,375% eindigden ze op een fraaie achtste plaats. Peter Spahn: ‘Na regen komt zonneschijn. Van een echt dieptepunt naar weer een hoogtepunt. Elias 494 was er weer helemaal. Hij werd zelfs door de publieke jury als tweede geplaatst met maar liefst 77,496%. En ook het Duitse jurylid plaatste ons tweede. Uiteindelijk werden we achtste in de eindstand. Uiterst voldaan kijk ik terug op deze supergave ervaring. Wat begon als een teleurstelling omdat Elias 494 zo onder de indruk was van de arena en de ene fout na de andere zich opstapelde, eindigde in een climax waar Elias 494 door de baan walste en één van de publieksfavorieten werd. Veel geleerd en het kost tijd, de grootste bomen groeien traag.’

Bekijk hier de kür op muziek:

CDI 4* Gand Prix Kür Hamburg 2019Gänsehaut purElias 494 & Marc-Peter Spahn

Gepostet von Nicole Becker am Samstag, 1. Juni 2019