Fardau fan Synaeda (Michiel 442) draaft soepel naar jeugdkampioenschap

Jeugdkampioen op de Centrale Keuring 2019: Fardau fan Synaeda (Michiel 442) van Anke Oosterbaan. (Foto: Johanna Faber) Youngster Champion at the Central Inspection 2019: Fardau fan Synaeda (Michiel 442) owned by Anke Oosterbaan. (Photo: Johanna Faber) Gerbrecht van de Marne (Jehannes 484), owned by Hessel Jan Oosterhof, Yearling Champion at the Central Inspection 2019 (Photo: Johanna Faber)

Fardau fan Synaeda, de Michiel 442-dochter van Anke Oosterbaan, is de fraaiste van alle enter- en twentermerries. Tijdens de Centrale Keuring op vrijdag 13 september werd Fardau jeugdkampioen.

Feike van de Zwarte Marie reserve twenter en reserve jeugdkampioen

Fardau werd met veel losheid in haar lijf en haar sterk ondertredende achterbeen ook al kampioen bij de sterk bezette klasse met twentermerries. Hier werd de ontwikkelde en sterk stappende Feike van de Zwarte Marie (Meinte 490) van Antonia Derksen reservekampioen. Feike bleef de secondant van Fardau in het jeugdkampioenschap en werd ook reserve jeugdkampioen.

Kampioen enters: Gerbrecht van de Marne

De enters waren net een maatje te klein om mee te doen voor het jeugdkampioenschap, zo lichtte jury Popke van der Meulen toe aan de microfoon. Maar ook daar was een overvloed aan rastype in combinatie met sterke beweging te vinden. Kampioen werd de makkelijk bewegende Gerbrecht van de Marne (Jehannes 484). Gerbrecht is gefokt door Douwe van Foeken en in eigendom van Hessel Jan Oosterhof uit Denemarken. Reserve bij de entermerries werd de luxe Ilse fan Oostenburg (Alwin 469) van Arie de Hoek.

Gerbrecht van de Marne (Jehannes 484) van Hessel Jan Oosterhof, kampioen bij de enters op de Centrale Keuring 2019 (Foto: Johanna Faber)

 

Vorig artikelLa Lique van de Meikade (Jehannes 484) kampioen merrieveulens
Volgend artikelPavo Fryso Bokaal mennen: Udo de Haan stuurt Vita S.A. en Tjibbe fan Horp naar overwinning