Fedde (Meinte 490) pakt ook titel vijfjarigen Horses2fly Young Friesian Dressage Competition

Fedde fân de pôle (Meinte 490) met Iris Sijtsma (Foto: Johanna Faber)

Fedde fân de pôle (Meinte 490 x Hinne 427) en Iris Sijtsma lieten er geen twijfel over bestaan op zondag 17 juli in Tolbert. Ze gingen de finale van de Horses2fly Young Friesian Dressage Competition als koploper in, reden een swingende proef met een score van 74,77% en werden zo glansrijk kampioen bij de vijfjarigen. Het reservekampioenschap was voor Harmina Holwerda met Dedmer fan de Greidpleats Ster (Nane 492).

Fedde fân de pôle (Meinte 490) met Iris Sijtsma (Foto: Johanna Faber)

Spannende zilveren plek

Iris en Fedde rijgen daarmee het volgende kampioenschap aan hun al rijk gevulde cv. Na hun titel in de Pavo Fryso Bokaal, het K&PP kampioenschap bij de vierjarigen pakken ze nu ook het goud bij de Young Friesian Dressage Competition.
De spanning in de finale (die voor 50% in de einduitslag meetelde) zat vooral bij Hennie Roffel met KFPS stamboekhengst Fryso 518 en Harmina Holwerda met Dedmer, die beiden op koers lagen voor de zilveren positie. Met 72,05% in de finale wisten Harmina en Dedmer hun tweede plaats vast te houden en werden reservekampioen. Hennie en Fryso 518 lieten nipt daarachter 71,25% noteren waarmee ze brons verdienden.
Met een dynamische proef en 72,05% haalden Susan Wind met Diesel Galloper (Omer 493) uiteindelijk de vierde plaats, waarmee ze dankzij hun finaleproef een plaatsje opklommen in het klassement. De vijfde plaats werd toebedeeld aan Marell Hillberts en Drys Ygrek (Omer 493), met dicht daarachter de nummer zes: Marijke Boelen en Faust 523.

Elbrich beste merrie, Douwe beste ruin

De titel beste merrie bij de vijfjarigen was voor Martha van der Meulen met de al fraai gelauwerde en aansprekende Elbrich fan ‘e Herdershoeve Kroon AAA (Jehannes 484). De beste ruin was Douwe HSL (Alwin 469) die met Corina van den Bunt een keurige score van 71,36% in haar finaleproef haalde.

Vorig artikelGouverneur (Nane 492) wint Horses2fly Young Friesian Dressage Competition vierjarigen
Volgend artikelArent 515 prolongeert kampioenschap Horses2fly Young Friesian Dressage Competition