Feitse G.L. (Aan 416) tweemaal op kop

Feitse G.L. (Aan 416) met Leslie Agricola (Foto: Johanna Faber)

Met eigenaresse Leslie Agricola aan de leidsels wist de twaalfjarige Aan 416-zoon Feitse G.L. zowel de open klasse alsook de damesklasse te winnen op het tuigconcours in Harich. De hengst had sterke momenten in beide rubrieken en toont vooral veel houding, stelling en looplust. Bovendien roemde de juryleden de correctheid van rijden.

Concurrentie van Durk en Jilkjen

In de open klasse kreeg Feitse G.L. vooral concurrentie van Durk (Tsjalle 454) met Wiesje van der Woude aan de leidsels en Jilkjen van de Weidhoeve (Tsjalke 397) met Jelle van der Weide. Deze beide paarden bleken dusdanig dicht bij elkaar te liggen qua prestaties dat de beide juryleden er samen niet goed uit konden komen en de arbiter om diens stem vroegen. De arbiter liet Durk voorgaan richting de tweede plaats en dan pas Jilkjen. ‘Beide paarden hadden veel allure maar Durk werd iets geslotener voorgesteld’, aldus de arbiter.
Feitse G.L. had in de damesklasse ietsje minder concurrentie qua hoeveelheid, echter kwalitatief was het sterk en wist Tjitte VDK (Andries 415) met Mechteld van der Kooi dichtbij te komen, maar was in houding ietsje minder sterk. Wietse (Thorben 466) met Wiesje van der Woude werd derde.

Weer Augustinus en GPD Ward

De limietklasse werd opnieuw een prooi voor Augustinus Hoekstra die zijn zegereeks met GPD Ward (Thorben 466) al enkele weken vast houdt. Toch was ook nu de overwinning niet direct een uitgemaakte zaak en was opnieuw Tjitte VDK met Jelle van der Kooi een sterke concurrent. Deze keer was ook Heukers BV Willem (Hette 481) met Marcel Heuker dat en wist die zelfs langszij te gaan bij Tjitte VDK en op de tweede plaats terecht komen.
Jan Eppinga uit Ureterp kon opnieuw zijn geluk niet op toen hij, net als vorige week in Exloo de koppositie pakte bij de tweespannen. ‘De neusjes mooi gelijk, de hoofd/hals houding stabiel en sterk in achterbeengebruik’, aldus de juryleden. Augustinus Hoekstra werd tweede, nog voor Jelle van der Kooi.
Daar waar Marcel Heuker in de limietklasse Augustinus Hoekstra nog voor zich moest dulden, lukte dat geen enkele andere rijder in de rubriek voor Young Riders. Hoewel een iets rustigere hand van rijden gewenst was, liep Heukers BV Willem wel het meest gedragen en ruim in deze rubriek en sloot Jilkjen van de Weidhoeve met Jelle van der Weide als tweede aan met daarna Aylin Frankena met Mark fan Bokkum (Tjalbert 460). Ook deze combinatie viel op, met name door de fijne manier van rijden en dat werd beloond met de stijlprijs.

Jongerenklasse

Ook werd in Harich wederom de kans gegeven de allerjongsten alvast een beetje te laten proeven van de tuigsport met een jeugdrubriek voor 11 t/m 15 jarigen en een rubriek voor jongeren t/m 10 jaar. In de eerste groep wist Marije Bijlsma heel netjes en beheerst de merrie Zafirah (Hessel 480) van Meine Woudstra uit Sint Nicolaasga naar een winnende positie te rijden en in de tweede groep wist de zevenjarige Kjeld Hoekstra met Jelte (Sake 449) te winnen.

 

Vorig artikelKati Elsenwenger en Angelika Mangweth gehuldigd tijdens jubileumviering 30 jaar FFÖ
Volgend artikelKroonmerrie Qantje Antje P (Onne 376) wint jubileumkeuring Oostenrijk