Feline Ster AA (Norbert 444) maakt indruk in het samengesteld mennen

Mooie berichten uit Hongarije waar de vijfjarige Feline fân Stal Bellefleur Ster AA (Norbert 444 x Felle 422) eind augustus succesvol meedeed bij de FEI Young Horse World Championships, oftewel het WK voor jonge paarden in de samengestelde wedstrijdsport.

Plek 8 op wereldkampioenschap

Het was de eerste keer dat een Fries paard aan deze internationale wedstrijd – die uit de onderdelen dressuur, marathon en vaardigheid bestaat –  meedeed, vertelt Feline haar eigenaresse Joanna Frycze uit Polen. De merrie eindigde uiteindelijk op de achtste plaats in het totaal klassement. ‘Er had nog wel meer in gezeten, maar Feline raakte wat onder de indruk van de hele accommodatie’, aldus Joanna die vol lof is over de prestaties van haar paard en menster Weronika Kwiatek. ‘In de vaardigheid kwam ze uiteindelijk op de eerste plaats terecht, dus er zit wel kans op een hogere klassering in de toekomst in.’

Lidmaatschap WBFSH biedt kansen

Feline is in Polen een bekende. Ze won in 2021 het nationaal kampioenschap vaardigheid in de categorie buitenlandse rassen. Toen gaf Joanna al aan ambitie te hebben haar paard internationaal uit te brengen. ‘Als Fries paard zijn we erkend bij de WBFSH, dus die weg ligt voor ons open. Het zou voor ons een droom zijn bij de wereldkampioenschappen mee te doen.’
Feline is gefokt door de familie Derksen en verhuisde als veulen naar Polen. Als twenter werd ze kampioen op de keuring, als driejarige werd ze opgenomen met een Ster tweede premie en reed een IBOP van 78,5 punten.

Vorig artikelDirk T van Sessing scoort op Australische kampioenschappen: ‘Erg tevreden!’
Volgend artikelOpgave eerste bezichtiging: het kan nog tot en met zondag