Finale K&PP-kampioenschap via livestream te volgen

Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober vindt het K&PP-kampioenschap in Harich plaats. Zo’n 65 combinaties verzamelen zich drie dagen voor mooie Friese paardendressuur en een goed gevulde prijzenpot met extra prijzen voor de beste kür en de beste merrie in elke klasse. De finale op zondag is via livestream te volgen.

Vier-, vijf-, zesjarigen, subtop, Lichte en Zware Tour

Vrijdag 7 oktober begint het kampioenschap om half 2 met de goed gevulde rubriek vierjarigen die op L-niveau hun proef gaan afleggen. Zaterdagmorgen 8 oktober start de dag om 10 uur en komen eerst de vijfjarigen (op M-niveau) en de zesjarigen (op Z-niveau) de ring in. ‘s Middags is de baan vrij voor de subtop, de klassen ZZ-Zwaar, Lichte en Zware Tour. In deze klassen komen een kleine 20 combinaties aan de start, waaronder Patricia Mannaerts uit Belgie.

Finale op zondag met vrije proeven

Op zondag 9 oktober start de finale om 10.00 uur waarbij de beste jonge paarden uit de voorselectie zich in Harich mogen melden. Daarbij rijden ze wederom hun vrije proeven, wat inhoudt dat de ruiter/amazone zelf de proef mag ontwerpen waarin alle verplichte onderdelen voor het gevraagde niveau getoond gaan worden. Elke presentatie duurt tussen 4.30 en 5 minuten. Degene met de hoogste gemiddelde score over beide proeven is kampioen.

Subtop met kür op muziek

De subtop rijdt zondagmiddag een kür op muziek. Kampioen is degene met de hoogst gemiddelde score over de klassieke proef en de kür.

Klik hier voor de startlijst

Vorig artikelVolop Fries paardenspektakel tijdens Indoor Friesland
Volgend artikelDestiny (Epke 474) Ster en kampioen in Tennessee