Friese paarden presteren uitstekend op CAI Kronenberg *met video*

Voor het eerst sinds ruim een jaar mochten de menners in actie komen op een internationale menwedstrijd. Op het Horse Driving Kronenberg gaven dan ook alle belangrijke namen acte de presence. Ook Friese paarden lieten zich van hun beste kant zien. De Zweedse menster Amanda Krogstad Jansson stuurde haar tweespan in de tweesterren rubriek naar een derde plek.

De 34-jarige lerares had haar Friese ruinen, de 9-jarige Melle H (Wikke 404, fokker W.H.P Hendricks), de even oude Nero (Aan 416, fokker B.J.G. Spliethof) en de 8-jarige Rintsje B. (Reinder 452) meegenomen. De dressuur is het beste onderdeel van het span. Krogstad stond na dit onderdeel bovenaan met 67,1%. In de vaardigheid rolden er vier ballen van de kegels (2de in dit onderdeel) en ook in de marathon (3de) moest Krogstad haar positie prijsgeven: de 3de plek in het eindklassement met 155.60 punten was het eindresultaat.

WK Tweespannen 2021

Een prima prestatie van de relatief onervaren menster, die op de Peelbergen haar tweede internationale, en haar eerste wedstrijd op het Europese continent, reed. Met deze derde plek in de pocket heeft Krogstad haar doel bereikt: plaatsing voor het WK Tweespannen. Dit kampioenschap staat gepland van 8 t/m 12 september, eveneens in Kronenberg.

Krogstad en haar tweespan in actie in de marathon: