Friese paarden schitteren bij kampioenschap Mendistrict Noord

Liesbeth van der Wal-Haanstra werd met Rykman (Wimer 461) kampioen Z/ZZ dressuur van Mendistrict Noord (Foto: Liane Bron Fotografie)

In het weekend van 12 september waren het de Friese paarden die in de top van de uitslagen de dienst uitmaakten bij de districtskampioenschappen Mendistrict Noord in Leek.

Bostraining in coronatijd

In de gecombineerde klasse Z/ZZ dressuur wist Liesbeth van der Wal-Haanstra met Rykman (Wimer 461) te winnen. Ze komt uit in de Z-dressuur. ‘De afgelopen maanden hadden we geen wedstrijden en ik heb de tijd goed gebruikt’, concludeert Liesbeth na de wedstrijd. ‘Ik het met Rykman veel in het bos getraind en daar is ie wel van opgeknapt.’
Bij de tweespannen wist Ito Werkman met Marjet en Sofie N (Jerke 434) in de klasse ZZ te winnen. De Hippiade kampioenen van 2019 haalden de hoogste score van de dag. De M-dressuur werd heel overtuigend gewonnen door Koerina Dijkstra met Silke Bernou fan ‘e Ies (Norbert 444). Reserve in de klasse B werd Wiesje van der Woude met Lyske fan ‘e Ald Feart (Tsjalle 454 x Beart 411), die -na drie wedstrijden- inmiddels startgerechtigd is in de L.

Femmie Fan S. wint de L-dressuur

In de klasse L was het Nynke Veldhuis-Hilarides met de doorgewinterde Femmie Fan S. (Onne 376) die de eerste plaats bezetten. Begin dit jaar wonnen ze ook al de Tinnen Menner bij de Horses2fly KFPS Sportcompetitie. Het zilver bij het Districtkampioenschap in de klasse L was voor Ria Hettinga met Wynvrouwe fan Stal Redia (Hessel 480), de jongere halfzus van Landsvrouwe en Maeije Blomke fan Stal Redia (Jisse 433) waar Ria ook succesvol mee ment.
Ook de derde plaats was voor een Fries paard: Abe Brandsma stuurde zijn eigengefokte merrie Stal Brandsma’s Tsjalda (Alwin 469) naar een bronzen positie. Tsjalda was met vriendin Monique van der Meij in 2019 Hippiade-Nederlands kampioen onder het zadel. Zover zal het dit jaar voor de menners niet komen, een Nationaal kampioenschap wordt er vanwege de coronamaatregelen niet georganiseerd.

 

Wiesje van der Woude met Lyske fan ‘e Ald Feart (Tsjalle 454 x Beart 411), reservekampioen in de klasse B.