Friesian Talent Cup onverminderd populair

Klokslag middernacht ging op 22 September de inschrijving open voor de Friesian Talent Cup 2021/2022. Dit zorgde voor zoveel traffic naar de KFPS website, dat inschrijven via MijnKFPS tijdelijk plat lag en pas rond vier uur s’ ochtends alles weer naar behoren werkte.

Populaire competitie

Dat de competitie voor 3-jarige paarden zo populair is, vindt de organisatie geweldig om te zien. ‘We vonden het erg vervelend dat eigenaren moeite hadden om hun paard in te schrijven, maar het kwam door de enorme drukte dus we bekijken het van de positieve kant!’ vertelt Wendy van der Veen die al een aantal jaren medeverantwoordelijk is voor het organiseren van de competitie. ‘We krijgen vaak de vraag of de inschrijving niet om 8 uur ’s ochtends open kan, maar dit is helaas niet hoe het systeem werkt. Dit hebben wij als organisatie niet zo bedacht om eigenaren uit hun slaap te houden’.

Sommige selecties al bijna vol

Dat eigenaren het wel waard vinden om wat langer op te blijven blijkt wanneer je door de startlijsten scrolt. De twee selectiewedstrijden in Sint Nicolaasga zijn traditiegetrouw het populairst en ook nu alweer voor 80% vol. In Balkbrug en Lunteren is nog wat meer ruimte, maar ook hier lopen de aanmeldingen gestaag door. Alle vier de selectiewedstrijden zijn in november, waarna in december de halve finale plaats heeft gemaakt voor een instructiedag na positieve berichten uit de afgelopen editie. Hiermee wordt extra ingespeeld op de aanleg van de jonge paarden en gezien als extra waardevol voor zowel de combinaties als de juryleden.

Finale bij de Hengstenkeuring

Hoogtepunt is hopelijk de finale tijdens de Hengstenkeuring in Leeuwarden, maar dit is afhankelijk van de mogelijkheden in verband met de COVID-maatregelen. Meer informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk.

 

Vorig artikelDe vijf generaties merries van Ted en Tina Vanderkooi
Volgend artikelHolistische aanpak van peesblessures