Frits de Jong draagt voorzittershamer van De Fryske Quadrille over aan dochter Setske de Jong

Frits en Setske de Jong Foto: Johanna Faber

Op 20 oktober 2021 heeft Frits de Jong zijn functie als voorzitter van De Fryske Quadrille –na bijna 13 jaar! – overgedragen aan zijn dochter Setske de Jong. Frits kampt al langere tijd met gezondheidsproblemen.

Verrijking

Frits en zijn vrouw Rinske hebben zich jarenlang ingezet voor de Quadrille. Zoals Frits het zelf omschrijft: ‘het was een verrijking om onderdeel te mogen uitmaken van deze bijzondere groep mensen met allemaal de gezamenlijke passie voor het Friese paard. Zowel in binnen- en buitenland hebben we optredens mogen verzorgen en kwamen daardoor op vele en afwisselende evenementen. Het was een mooie tijd’. Frits, voorheen melkvee- en hengstenhouder, heeft géén training of show gemist.

Koninklijke onderscheiding hoogtepunt

Hoogtepunt in Frits zijn ‘Quadrille-tijd’ was het ontvangen van een Koninklijke onderscheiding: Op de Hengstenkeuring van 2020, na een optreden van De Fryske Quadrille, werd hij benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Frits ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Fred Veenstra – van de gemeente De Fryske Marren – voor zijn verdiensten omtrent het promoten van het Friese paardenras. Daarnaast heeft hij meerdere bestuursfuncties mogen bekleden.

Voortzetten Friese cultuur

Setske de Jong deelt samen met haar ouders de liefde voor het Friese paard en het voortzetten van de Friese cultuur. Voor velen is Setske een bekend gezicht binnen het KFPS. Tevens rijdt ze actief mee met tuigwedstrijden en geeft ze men- en rij instructielessen.

 

Vorig artikelBlog Ester: als Hessel van huis is…
Volgend artikel67,56% voor Lisanne en Wirdmer (Beart 411) op CDI3* in Exloo