Fryso 518 Fries kampioen L2, Willem reservekampioen Z1

Hennie Roffel en Fryso 518.

Op zondag 13 februari, de laatste dag van de Friese kampioenschappen, heeft Fryso 518 (Hessel 480) het L2 kampioenschap op zijn naam gezet samen met zijn vaste amazone Hennie Roffel. De combinatie behaalde een percentage van 71,667% en mag zich ook laten zien tijdens de NK in Ermelo later dit voorjaar.

Spannende strijd

Hennie en Fryso kwamen voor de pauze al in actie en moesten nog 10 combinaties lang wachten om te weten te komen of ze hun koppositie hadden behouden. ‘Dit is het minste van zo’n dag, hier heb ik geen controle over. Ik kan alleen maar wachten’ aldus Roffel halverwege het tweede deel van de rubriek. Het niveau lag hoog, en meerdere combinaties kwamen in de buurt van Hennie en Fryso, maar uiteindelijk was het kampioenslint voor de vijfjarige Hessel 480 nakomeling.

Willem en Wendy reservekampioen Z1

Een dag eerder, op zaterdagavond 12 februari, was er ook een deken en rood erelint voor Wendy Okkema en Stal Okkema’s Willem (Michiel 442). Na de eerste proef in de rubriek Z1 op vrijdag stond de combinatie uit Britswert op een derde plek, maar na een winnende rit met 66,912% in de tweede proef klommen Willem en Wendy op naar de reservetitel. Ook zij zullen zich mogen laten zien in Ermelo. Derde in de klasse Z1 werd Linda van der Hauw met de merrie The Renewable Rixt (Lutger 436) met 64,118%, die daarmee ook zijn afgevaardigd naar het NK.

Wendy Okkema en Stal Okkema’s Willem.
Vorig artikelMonique en Diederik naar het NK
Volgend artikelAuke en Kenna Fries reservekampioen M2