Goed nieuws van de paardenroeireddingboot: demo’s gaan door!

Foto: Jan Heuff

De Stichting Museumreddingboot Terschelling is geheel onverwacht in de gelegenheid gesteld om voor dit seizoen toch paarden met voerlui te huren voor de demonstraties met de paardenroeireddingboot “Secretaris Schumacher”. Ondanks eerdere berichten gaan de demonstraties dit jaar toch door!

Prijskaartje aan ervaren paarden en voerlui

Er kwamen veel reacties van teleurstelling op het bericht dat de demonstraties dit jaar niet hervat konden worden. Na twee jaar gedwongen stilstand door de coronabeperkingen, waren er van de twaalf beschikbare paarden nog maar zes over. Het bleek niet mogelijk er andere trekpaarden bij te vinden. Wel kunnen ervaren paarden en voerlui van huifkarbedrijven worden gehuurd, maar daar hangt een prijskaartje aan. Daarvoor ontbraken de gelden.

Anonieme stichting sponsort

Dankzij een geweldige geste van een stichting die anoniem wil blijven, worden de Terschellingers in de gelegenheid gesteld dit jaar paarden (bij) te huren en kunnen de demonstraties alsnog doorgaan. De sponsoring is éénmalig. De eigenaren van de Friese paarden en hun menners zijn altijd essentieel voor de demonstraties geweest en nog. Zij deden en doen dit altijd op vrijwillige basis en bezorgden Terschelling een uniek kijkspel. Nergens ter wereld wordt getoond hoe vroeger een roeireddingboot met paarden wordt gelanceerd. Er wordt dan ook op een grote publieke belangstelling gerekend. Wel is lancering in zee afhankelijk van de branding, want een tewaterlating is niet zonder risico’s.

De data zijn:

Donderdag 21 juli, 19.30 uur op het strand van Oosterend bij het Heartbreakhotel
Donderdag 4 augustus, 19.30 uur op het strand bij Paal 8, KNRM station, Paviljoen West aan Zee
Donderdag 18 augustus, 19.30 uur op het strand van Oosterend bij het Heartbreakhotel
Zondag 11 september, 14.30 uur op het strand bij Paal 8, KNRM station, Paviljoen West aan Zee

Vorig artikelSubtop : Succesvol Hemelvaartweekend voor Lisanne en Wirdmer
Volgend artikelLivestream Stal Sibma en Stal Gaasterland – woensdag 1 juni