Heftig verlopen kampioenschap damesklasse brengt uiteindelijk titel voor Feitse G.L. (Aan 416)

Tijdens het kampioenschap damesklasse voor de concourswagen op Indoor Beilen op zaterdag 9 oktober streden een zestal dames voor de titel.

Overkamping

Nadat de jury een drietal aanwees voor het overkamping ging het tijdens deze allesbepalende rondes fout toen Janneke Hoekstra met GPD Aron (v. Jouwe 485) niet goed door de bocht vanuit de korte zijde kwam en van de wagen werd gelanceerd nadat de gehele aanspanning op zijn zijde terecht kwam. Paard en wagen ging daarna door en strandden bovenop de aanspanning van Setske de Jong met Yde (Norbert 444) die op de middenlijn stond. Ook zij werd uit de wagen gelanceerd. Beide dames zijn met de ambulance naar het ziekenhuis geraakt waarbij Setske dezelfde nacht nog huiswaarts kon, maar Janneke wat langer moest blijven. De paarden bleven ongedeerd.

Feitse G.L. front en ruimte

De juryleden bestempelden uiteindelijk Leslie Agricola met Feitse G.L. (Aan 416) tot kampioen vanwege de mooie constante koers die zij liet zien waarbij front en ruimte in beweging sterk opvielen. Mechteld van der Kooi met Tjitte VDK (v. Andries 415) werd tweede en Janneke Hoekstra kwam als derde in de einduitslag.
De open klasse werd ook al een prooi voor Leslie Agricola met Feitse G.L. (v. Aan 416) en bleek de meeste tegenstand te komen van Mark fan Bokkum (v. Tjalbert 460) die door Jelle van der Kooi werd gereden. Rijder Jelle had in Tjitte VDK (v. Andries 415) wel het winnende paard aan de leidsels terwijl daar GPD Aron (v. Jouwe 485) met Augustinus Hoekstra op de tweede plek kwam. De tweespanrubriek werd gewonnen door Jan Eppinga met Durk (v. Tsjalle 454) en Wietse (v. Thorben 466).

 

 

Vorig artikelSubtop K&PP kampioenschappen: Thomas (Maurits 437), Johnny Cash (Tsjalle 454)en Hebbe (Olgert 445) voorlopig op kop
Volgend artikelEerste kampioenschap voor Jeroen (Anders 451) resulteert in zesde plek