Hengst Kuda Q. Ster (Jasper 366) terechte kampioen in Frankrijk

De negenjarige Kuda Q Ster (Jasper 366) met zijn trotse eigenaresse Airelle Laloë

De Franse Airelle Laloë was voor het eerst op een keuring met haar negenjarige Friese hengst Kuda Q. (Jasper 366 x Folkert 353). Juryleden Jolanda Slootjes en Popke van der Meulen, die de paarden in Rosières aux Salines beoordeelden, waren zeer gecharmeerd van Kuda: ‘Een prachtige hengst om te zien. Hij had schwung in zijn stap en draafde actief en mooi opwaarts.’ De fraaie Kuda, gefokt door A. van Bergen, werd niet alleen Sterhengst, hij werd ook aangewezen als de dagkampioen. ‘Heel terecht,’ aldus de juryleden, ‘de eigenaresse was enorm blij.’ Airelle Laloë doet aan vrijheidsdressuur met Kuda en zij liet trots enkele trucjes zien die zij hem had geleerd.

Hengst Kuda Q. doet aan vrijheidsdressuur met zijn eigenaresse.

Vlijtige stap

De kampioene van de oudere merries, en reservedagkampioen, is Ster geworden met een tweede premie: de vierjarige Abeltsje fan ‘e Homar (Tsjalle 454 x Beart 411) van Hélène Lemoine. Abeltsje, gefokt door Wiebe de Vries, is een jeugdige merrie met een vlijtige stap en een technisch goede manier van draven, alhoewel dat iets meer bergop mocht.

Nette veulens

De zes gekeurde veulens waren van nette kwaliteit: vier tweede premies, één derde premie en één eerste premie. Het oranje lintje was voor hengstveulen Néro du Meunier (Jehannes 484 x Beart 411) van Véronique Krebs die hiermee werd uitgeroepen tot jeugdkampioen. Néro ging met veel flair en uitstraling door de baan.