Herkeuring levert alsnog Ster op voor Erinn fan it Waad (Alwin 469) en Iva van de Demro Stables (Jehannes 484)

Iva van de Demro stables (Jehannes 484 x Norbert 444) Foto: Johanna Faber

De herkeuring op donderdag 10 juni leverde voor twee merries een Ster met een tweede premie op. De vierjarige Erinn fan it Waad Ster (Alwin 469 x Uldrik 457) kreeg als juryomschrijving: ‘Een merrie met een fraai silhouette, veel ras en een sterke bouw’, aldus Sabien Zwaga. ‘Haar achterbeen is iets sabelbenig. Ze heeft veel lichaamsgebruik in stap en een draf met een goed achterbeen.’ Erinn is een halfzuster van Hearau fan it Waad Ster (Jurre 495) die in mei een Ster met een eerste premie kreeg.

Van derde premie naar Ster tweede premie

Ook de driejarige Iva van de Demro stables Ster (Jehannes 484 x Norbert 444) waardeerde zich van een derde premie op naar een tweede premie Ster. ‘Een moderne, langgelijnde, rassige merrie die ietsje bespiering mist. Ze heeft een goede romprichting, voldoende beenwerk, met een iets sabelbenig achterbeen’, beschreef Zwaga de achterkleindochter van Kroonjuweel Sanne K. Ster Preferent (Anne 340) die met haar fokkerij in Phryso juni uitgebreid beschreven staat. ‘Haar stap is taktmatig en actief. In draf brengt ze haar schoft mooi omhoog en toont ze veel oprichting. Ze draaft makkelijk.’

Tjitscke Voorlopig Ster

Eén merrie promoveerde van een derde premie naar Voorlopig Ster: Tjitscke van de Morgenzon (Alwin 469 x Adel 357). De zevenjarige merrie kan met een goede score in haar aanlegtest definitief Ster worden. Het laatste goede nieuws tijdens deze herkeuring kwam voor Hiske fan Penjum (Eise 489 x Doaitsen 420). De driejarige merrie kreeg een derde premie.

Vorig artikelEllisa Kroll rijdt Meinte 490 naar Sport Elite: ‘hij is ongelooflijk slim’
Volgend artikelDrie merries Kroon na hun ABFP, twee Sterpredicaten