Hippiade: Nynke Mulder en Afke Weidenaar in top 5

Nynke Mulder met Rooske fan Scyedam (Alwin 469) Foto: Ingrid Truijens

De eerste Hippiade dag leverde mooie successen op voor de Friese paarden. Vier combinaties reden zich op vrijdag 30 augustus na hun eerste proef naar de finale in hun klasse. In de L2 werd Nynke Mulder vierde op deze NK dressuur, Afke Weidenaar haalde een prachtige vijfde plaats in de M2. Mooi nieuws was er ook in de ZZ-Licht voor Margriet Koopmans-Wiersma en haar Ide K.W.

Nynke Mulder vierde, Afke Weidenaar vijfde

Het beste eindresultaat op deze Hippiade dag haalde Nynke Mulder met haar Rooske fan Scyedam (Alwin 469) in de L2. Ze noteerden maar liefst 68,389% in de finale, heel dicht achter de nummers 3 en 4 in deze klasse. De finaleproef was bovendien een kleine 3 % hoger dan haar eerste proef. Nathalie Vorenhout eindigde met Ziezo van Zomerstaete (Hessel 480) in de finale van de L2 uiteindelijk op de 12e plek met 63,222%, nadat ze in haar eerste proef naar een fraaie vierde plaats reed met 66,556%
In de M2 wist Afke Weidenaar naar een prachtige vijfde plaats te rijden met haar MGPNGP Maile Fan Klaeiterp (Stendert 477). Ze kregen van de juryleden 65,389%, ook weer heel dicht achter de nummer vier. De vierde finalist was Puck Wilmink met Jildau Wytske fan de Brinkhof (Norbert 444), die 64,706% scoorde en daarmee in de Z1 de twaalfde plek bereikte.

Margriet en Ide K.W. met tweede in de ZZ-licht naar finale

Magriet Koopmans-Wiersma en haar Ide K.W. (Maurits 437) reden op vrijdag hun eerste proef in de ZZ-Licht, met een hele fraaie score van 67,429%. Daarmee eindigden ze op een prachtige tweede plaats in haar klasse. Met een mooi energiek en ontspannen gereden proef verdienden ze hiermee een plek bij de finale. Op zaterdag 31 augustus zullen ze rond 15.45 uur de kür op muziek rijden. Die is te volgen via clipmyhorse.tv.

Vorig artikelZ-Friezenteam Groningen op Hippiade: ‘We mikken op top 3 klassering’
Volgend artikelHippiade: Monique van der Meij Nederlands Kampioen L1: ‘wie knijpt mij even?’