Horses2fly KFPS mencompetitie Garijp: spannende strijd in de L

Rianne Piek en Doudzen (Foto: Ingrid Truijens)

De selectiewedstrijd van de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen in Garijp op vrijdag 16 juli leverde in de L een zware strijd op. Met 206,5 punten won Elzelien Renssen met Veere fan Wylgster Pragt (Wybren 464 x Jasper 366) een proef. De andere proef was voor Lysbeth de Boer-Hettinga met Wynvrouwe fan Stal Redia (Hessel 480) met 191 punten. Maar er zijn meer kapers op de kust om zich een goede positie te verwerven voor de L-finale die 14 augustus in Tolbert verreden wordt.

Zware competitie

Zo staan ook de volgende combinaties er goed voor: Berber van der Veer met de eigen gefokte Fieke fan ‘e Wigêri (Thorben 466), maar ook Angela Hoekman met Wieke van Buma, Baukje van de Weide met Ylse fan Weideshiem (Rindert 406) Fia Tubben met Tjeerd van de Bijschuur (Tsjalle 454) en Ria Hettinga met Stal Hettinga’s Allure (Tsjalle 454) doen serieus mee voor de medailles.

Hans Arends met Weltsjen (Tsjalle 454) Foto: Johanna Faber

Rianne Piek twee keer op kop

In de B-dressuur verstevigde Rianne Piek haar positie met Doudzen Met 191 en 198, 5 punten kwam ze twee maal met afstand op de eerste plaats terecht. De menster had een bijzonder goed weekend: in de noordelijke kampioenschappen haalde ze een tweede en derde plek.
In de klasse M wisselden Ria Hettinga met Cea fan Stal Redia (Beart 411) en Hans Arends met Weltsjen (Tsjalle 454) van positie. Van Hans Arends is op de site van Hoefslag een inspirerend artikel verschenen over zijn overstap van het rijden naar het mennen. ‘Zo dressuurmennen is écht leuk.’
In de ZZ was de klassering op voorhand al bekend. Udo de Haan was de enige in deze categorie. Hij stuurde Ciara S.R. (Alwin 469) met 191 en 200,5 punten naar fraaie punten en een dubbele overwinning.

Ciara S.R. (Alwin 469) met Udo de Haan (Foto: Johanna Faber)

Finale op 14 augustus

In de rij met selectiewedstrijden volgt er nog een: 25 juli in Drachten. Daarna is het tijd voor de finale op 14 augustus in Tolbert.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Kijk voor het landelijk klassement op: www.kfpssport.nl

Vorig artikelGoaitske R.V. (Pier 448) met goede stap en beste draf fokdagkampioen Garijp
Volgend artikelHiske (Alwin 469) zweeft naar Voorlopig Kroon én kampioenschap