Horses2fly KFPS Sportcompetitie mennen: hoogste dagscore voor Nynke Veldhuis-Hilarides met Femmie Fan S.

Sonnega stond in het weekend van 6, 7 en 8 december in het teken van de Horses2fly KFPS Sportcompetie

De vierde selectiewedstrijd voor de Horses2fly KFPS Sportcompetitie mennen vond plaats op zondag 8 december in Sonnega. De hoogste dagscore was voor Nynke Veldhuis-Hilarides met Femmie Fan S. Sport (Onne 376). Ze eindigde in de klasse B voor Maartje Bom met Willeke fan ‘e Feartswal Sport (Harmen 424). In de L wist Baukje van de Weide wederom naar de koppositie te rijden met Ylse fan Weideshiem (Rindert 406). Ze verstevigde haar goede uitgangspositie in het tussenklassement. De tweede plek in Sonnega was voor Marc van Vlasselaer met Ynze B.V. (rindert 406).

Spannend tussenklassement

In de M was het Nina Tuinman die met Silke fan Teakesyl (Maurits 437) de meeste punten bij elkaar reed, gevolgd door Ito Werkman met Sofie N (Jerke 434). De beide menners werkten zich hiermee naar een hogere positie in het spannende tussenklassement in de M.
Frederik Jans wist met Nico B.V. (Folkert 353) de eerste plaats te pakken in de Z. Op de tweede plaats eindigde Berber van der Veer met Rixt fan ‘e Wigêri (Thorben 466). Ook in deze klasse lijkt het heel spannend te gaan worden met zo’n vier menners die dichtbij elkaar in de top van het tussenklassement tot nu toe staan.
Bij afwezigheid van Udo de Haan en Hette Jellema was de ZZ helemaal voor Age Okkema. Met Stal Brandsma’s Tsjalda (Alwin 469) -ook al succesvol in de dressuur een dag ervoor- haalde hij 205 punten, 8 punten meer dan met de preferente KFPS stamboekhengst Tsjalle 454.

Klik hier door de uitslag van het mennen in Sonnega

Nog drie selectiewedstrijden

Voor de menners zijn er nog drie mogelijkheden zich te selecteren voor de grote finale in het weekend van 21-23 februari in Sonnega. Op zondag 15 december in Haskerhorne, op 18/19 januari in Barsingerhorn en 25/26 januari in Koudum.

Vorig artikelMijn laatste …
Volgend artikelVolle zus Tiede 501 Kroon bij IBOP Oirschot