Horses2FlyKFPS Sportcompetitie mennen: Koerina Dijkstra en Silke Bernou fan ‘e Ies halen hoogste score in Koudum

Koerina Dijkstra met Silke Bernou fan ‘e Ies (Norbert 444) Foto: Freerk Boskers

Op zaterdag 7 juli werd in Koudum de menwedstrijd verreden in de Horses2Fly KFPS Sportcompetitie. Koerina Dijkstra noteerde met Silke Bernou fan ‘e Ies (Norbert 444) de hoogste score van de dag met 211 punten in de klasse L. Chantal Hekkert volgde haar met Shadow (Maeije 440), waarbij Chantal in de tweede proef dichterbij kwam.

Sterk bezette klasse B

Ook in de B is de strijd hevig met scores die dicht bij elkaar liggen. Marije Nota en Pacea B., Baukje van de Weide met Ylse fan Weideshiem (Rindert 406) en Leonie ten Hove met Joltsje zijn in de sterk bezette B-klasse zeer aan elkaar gewaagd en dat belooft nog een mooie strijd te worden richting de finale.

Udo de Haan wint de Z

In de klasse M wist Udo de Haan met Het Swarte Paert Romke SvH (Alke 468) éénmaal de winst op zijn naam te schrijven. De tweede proef was voor Angela Hoekman met Gosse (Stendert 447). Ook Berber van der Veer wist zich met Rixt fan ‘e Wigêri (Thorben 466) in de top van het klassement te vestigen.
In de Z wist Udo de Haan de sterke reeks met Vita S.A. (Norbert 444) door te zetten met twee overwinningen. De strijd in de ZZ is spannender met om beurten Ria Hettinga met Trudy fan de Iepene Hikke (Alke 468) en Hette Jellema met Drys (Fabe 348) die de hoogste score haalden in Koudum.
Bij de tweespannen wist Tetske Douma met Weidehoek’s Esli en Boris twee sterke scores in de Z neer te zetten.

Twee wedstrijden en finale op 3 augustus

Er volgen nog twee wedstrijden voor de menners in de Horses2Fly KFPS Sportcompetie. Op 19 juli staat Garijp op het programma en 26 juli is Drachten. De grote finale zal plaatsvinden op 3 augustus in Rijs.

Vorig artikelVideo fokdag Het Friesch Paard Limburg, 7 juli 2019
Volgend artikelHoe gevaarlijk is de eikenprocessierups voor paarden?