IBOP: Imme (Alwin 469) en Djura (Jouwe 485) Kroon, topscore voor Gerke (Wimer 461)

Gerke van de Dompstede Ster (Wimer 461 x Beart 411) Foto: Johanna Faber

De eerste IBOP van 2022 op donderdag 27 januari leverde voor twee merries het Kroonpredicaat op: Imme fan Veldzicht Kroon AAA (Alwin 469 x Dries 421) en Djura Ven Kroon AA (Jouwe 485 x Uldrik 457).

Kroon voor Imme fan Veldzicht (Alwin 469 x Dries 421) dankzij een IBOP van 83 punten met Isabelle Vroomans (Foto: Johanna Faber)

Imme werd Kroon dankzij een AAA-score onder het zadel met Isabelle Vroomans. De merrie, gefokt en in eigendom van Armanda de Vries kreeg 83 punten, met een 8 voor impuls en houding&balans. ‘Een paard met een fijne houding en fijn bewerkbaar’, aldus juryleden Kristel van Duren-Bodewes en Gotien Sipsma. ‘Voor haar leeftijd heeft ze al veel balans, een stap met takt en in draf een mooie houding met een goed voorbeengebruik, waarbij ze achter wel meer mag doortreden. In galop maakt ze al veel sprong.’
Het tweede Kroonpredicaat verdiende Djura Ven (Jouwe 485 x Uldrik 457). De volle zus van Boet 516 werd door Sabine van de Loenhorst naar 77 punten en een AA-score gereden. De vijfjarige merrie, gefokt en in eigendom van Adriaan van de Ven kreeg voor alle onderdelen in de rijproef een 7. ‘Ze heeft voldoende takt in stap, haar draf is actief en bergop’, aldus de jury. ‘In galop mag ze iets meer ruggebruik laten zien, maar heeft ze voldoende balans en sprong.’

Topscore van 86 punten voor Gerke

De eerste IBOP van 2022 leverde mooie scores op. Met 86 punten haalde Gerke van de Dompstede Ster (Wimer 461 x Beart 411) in haar menproef met Udo de Haan de meeste punten binnen. De vierjarige Gerke liet een ‘heel erg fijne houding zien en was constant in de aanleuning’, gaf de jury aan. Gerke, gefokt door de familie van Leeuwen uit Langbroek en in eigendom van Sebastian Schiller, was in stap wat kort maar overtuigde in draf. ‘Ze laat veel lossigheid en afdruk zien in draf en in galop heeft ze veel sprong en is ze mooi bergop’, lichtte de jury toe.

In totaal verschenen er 15 combinaties in Wargea in de baan. Vier voor een menproef en 11 voor de rijproef. Totaal negen haalden 77 of meer punten.

Klik hier voor de volledige uitslag van deze IBOP.

Vorig artikelLivestream IBOP – 27 januari 2022
Volgend artikelBlog Ester: over mijt, opvoeden en schriktraining