IBOP nieuws: Kroon voor Vrouwkje T. van Sessing en Pjaike van Zorg en Genot

De IBOP op donderdag 6 juni in Wergea zorgde voor twee nieuwe Kroon merries, en drie maal een score van 80 punten of meer in de dressuur en menproeven.

Pjaike hoogste menscore

Met maar liefst 81,5 punten haalde Pjaike van Zorg en Genot (Norbert 444 x Onne 376) de hoogste score in het mennen tijdens de IBOP op donderdag 6 juni. De merrie van Jan van Gerwen uit Boekel -voorgebracht door Jelmer Chardon- kreeg een 8 voor draf en een 8 voor balans. Met deze score kreeg Pjaike, die vorig jaar in Limburg op de fokdag nog het reserverkampioenschap haalde bij de vier jaar en oudere merries, haar Kroon predicaat.
De promotie naar Kroon was er ook voor Vrouwkje T. van Sessing (Bartele 472 x Folkert 353) van de familie Tanck uit Vragender. Met allemaal 7’s op haar cijferlijst noteerde ze totaal 77 punten in de dressuur.

Yde van de Noeste Hoeve hoogste dressuurscore

De hoogste score in de dressuur kwam op naam te staan van Yde van de Noeste Hoeve (Hessel 480 x Jasper 366). De hengst van de familie Okkema uit Witmarsum scoorde met amazone Nadia den Hollander 80,5 punten, met een prachtige 8,5 voor zijn draf. De getalenteerde Yde wist begin van het jaar ook de Friesian Talent Cup hengsten/ruinen 2018/2019 te winnen. De derde die deze donderdag 80 punten of meer scoorde was Zilva van Stal de Berkmeer (Wylster 463 x Hinne 427) van Stal Berkmeer uit Obdam. Zilva kreeg 80 punten voor de dressuurproef met en 8 voor houding en balans.

Op de KFPS site staan de volledige uitslagen van de IBOP. Klik hier door. 

 

Vorig artikel12-span Friese paarden, 13 grooms en Augustinus Hoekstra imponeren in Eext (met video)
Volgend artikelJonge Fokker Bokaal fokvereniging Wolvega e.o voor Grytsje van der Wal