IBOP Panningen: 87 punten voor Byp van ‘t Lansink Ster AAA (Alwin 469)

Carla Nijdam en Rinus Loman met hun merrie Byp van 't Lansink Ster AAA en amazone Fleur van Kempen tijdens de IBOP in april 2022 (Foto: Wil Smeets)

De laatste combinatie in de baan tijdens de IBOP in Panningen op zaterdag 23 april bleek goed voor de hoogste score. Byp van ‘t Lansink Ster (Alwin 469) van Rinus Loman en Carla Nijdam bleek goed voor 87 punten en een AAA-notering. ‘Je hebt vast heerlijk gereden’, zo vroeg de jury bij monde van Corrie Rave aan amazone Fleur van Kempen. ‘Byp beweegt heel gemakkelijk en heeft in alle gangen een goed lichaamsgebruik.’ De grote merrie showde veel houding en een mooi silhouet. Voor stap kreeg ze een 7, verder bestond de cijferlijst uit 8 en 8,5 (voor houding en balans). Met ruimte, draagkracht, balans en schakelend vermogen haalde Byp een AAA-notering. Hiermee is Byp de derde generatie op rij die een triple A-score noteert. De zesjarige merrie is een dochter van de rijk onderscheiden Wyp van ‘t Lansink Model Sport Preferent Prestatie AAA (Beart 411 x Maiko 373), die al eens genomineerd was voor paard van het jaar.

Byp van ’t Lansink Ster AAA (Alwin 469) met Fleur van Kempen (Foto: Wil Smeets)

Alberto k: mooie presentatie

Drie paarden haalden tijdens de IBOP, gejureerd door Corrie Rave en Jos van der Wal, meer dan 80 punten. Naast Byp maakte ook Alberto k (Jouwe 485 x Rindert 406) indruk. ‘We zijn heel gecharmeerd van dit paard, het was een mooie presentatie’, lichtte Corrie Rave toe. ‘Het zag er heel sympathiek uit en het paard laat zich goed bewerken.’ Merel Groen reed de hengst, gefokt door Hindrik Kuiper uit Oosterend, naar 80,5 punten, dankzij een zuivere stap, een gemakkelijke draf en een vlot schakelende galop, die goed was voor een 8. ‘Hij mag nog iets meer groeien in gedragenheid’, aldus de jury over deze halfbroer van Ernst k (Markus 491) die met Britt Muis uitkomt in de dressuur.
80 punten was er voor de vierjarige Gunner Jede (Markus 491 x Norbert 444), gereden door Demi van Nuys. De door Stal Jede gefokte Gunner liet een prima presentatie zien met op het protocol volop 7 en 7,5.

Zes paarden 77 punten of meer

Van de 15 combinaties die er aan de start verschenen haalden er zes een score van 77 punten of hoger. Igor van Kreterenhof (Alwin 469 x Tsjalke 397) beet het spits af in Panningen en haalde 77,5 punten. Boukje T (Epke 474 x Tsjalke 397) haalde 77 punten en Bonita van Zomerstaete (Hessel 480 x Onne 376) verdiende het AA-predicaat met 77,5 punten.

Klik hier voor de complete uitslag van deze IBOP.

Vorig artikelElias 494 haalt GP-score van 66,543% in Hagen (Dts.)
Volgend artikelGouverneur (Nane 492), Fedde (Meinte 490), Arne (Jehannes 484) en Yeske (Michiel 442) winnen eerste selectiewedstrijd Horses2fly Young Friesian Dressage Competition