IBOP Wergea: Douwina (Tsjalle 454) verdient AAA én Kroon

Douwina van de Hofstad Kroon AAA (Tsjalle 454) in 2020 tijdens de locatiekeuring bij Stal De Mersken (Foto: Sabien Zwaga)

Tijdend de IBOP in Wergea op dinsdag 27 juli is Douwina van de hofstad (Tsjalle 454 x Beart 411) met haar AAA resultaat bevorderd naar Kroon. De vierjarige merrie van Folkert Algra uit Oudega haalde een score van maar liefst 83 punten in de menproef met Udo de Haan.

Na een jaar van voorlopig naar definitief

Douwina werd vorig jaar in juni op de locatiekeuring bij Stal de Mersken Voorlopig Kroon. Ruim een jaar later zette ze een 8 neer voor draf, voor galop, voor balans en ook voor het schakelen kreeg Douwina een 8. Daarmee mag ze AAA achter haar naam zetten en werd voorlopig omgezet naar definitief Kroon. Daarmee treedt ze in de voetsporen van haar Kroonmoeder: Doutzen v.d. Hofstad Kroon Sport (Beart 411)

Dyre maakt moeder Prestatie

Naast de blijdschap bij Douwina en haar fokkers was er ook feest voor Dyre fan ‘t Hertefean Ster (Alke 468 x Gradus 356). De merrie van Jildau Hart liet 77,5 punten noteren in haar rijproef met Harmina Holwerda. Van A waardeerde ze zich op naar een AA-score en daarmee werd de moeder van Dyre, Kroonjuweel Anneke v/d Roazebosk Ster Preferent AAA (Gradus 356 x Nammen 308) nu ook Prestatie.

Drie naar 77 punten of meer

Van de zes combinaties die er in Wergea verschenen haalde er drie 77 punten of meer. Naast Douwina en Dyre hoort ook Brecht V. fan de Miedwei (Hette 481 x Jerke 434) in dat rijtje. De vijfjarige merrie kreeg in de menproef met Udo de Haan 77 punten.

Vorig artikelBericht van Luisa Gaitán uit Colombia: ‘gelukkig tussen manen en staart van een Fries paard’
Volgend artikelRemmy en Wimke (Olrik 383) voor de zesde keer naar de Hippiade