Interesse nieuwe KFPS leden voor fokkerij én sport

Praktijkclinic HK 2019 (Foto: Digishots)

Nieuwe leden van het KFPS zijn op de Nieuwe Ledendag tijdens de Centrale Keuring zowel geïnteresseerd in fokkerij als in sport. Ruim driekwart van de geënquêteerden geeft aan te zullen komen op deze eerste editie van de Nieuwe Ledendag, die zal plaatsvinden op vrijdagmiddag 17 september in Harich.

Waar wilt u meer over weten?

De Nieuwe Ledendag is een nieuw initiatief van het KFPS. Op de Centrale Keuring kunnen nieuwe leden de keuring bezoeken en extra informatie krijgen in de vorm van clinics en workshops. Middels een enquête is gevraagd waar de interesse van de nieuwe leden op deze dag vooral naar uitgaat. Hierop reageerden 121 nieuwe Nederlandse leden.

Fokkerij op één

Het merendeel (64%) gaf aan een voorkeur te hebben voor een clinic fokkerij, waarbij het beoordelen van een paard met 73% met stip bovenaan de lijst met gewenste onderwerpen komt. Vitaliteit en gezondheid kwam met 51% op de tweede plek, gevolgd door het keuringssysteem met 42%, predicaten en primering (39%) en hengstenkeuze (KFPS tools) met 33%. Bij deze vraag waren meerdere antwoorden mogelijk.
Sport werd met 55% als tweede voorkeur voor clinics genoemd, waarbij 81% koos voor dressuur, 23% wil meer weten over het mennen met een Fries paard.

Alle info welkom

De open vraag ‘ik wil graag meer informatie over….’ werd door veel nieuwe leden ingevuld. De veelheid aan suggesties varieerde van informatie over gezondheid en trainen van Friese paarden tot aan uitleg over hoe de keuring in zijn werk gaat, en: alles is nieuw, alle informatie is welkom!

Vorig artikelFokdag Friesche Paard Noord- en Zuid Holland op 7 augustus in zijn geheel ‘live’ te volgen!
Volgend artikelGegniffel