Internationaal Grand Prix debuut Lisanne Veenje en Friesen Exclusiv Wirdmer

Lisanne Veenje met Friesen Exclusiv Wirdmer tijdens de subtopwedstrijd op zondag 21 april in Noord-Sleen (Foto: Maarten Sluiter)

Lisanne Veenje en Friesen Exclusiv Wirdmer (Beart 411, stamboeknaam Wirdmer fan ‘e Boppelannen) maken in het weekend van 28-30 juni hun internationale Grand Prix Debuut in Exloo. ‘We gaan met heel veel vertrouwen naar Exloo toe. Fijn om eens te kunnen zien waar we staan op dit niveau.’

Internationale jury

Voor Lisanne en Wirdmer is het de eerste keer dat ze een wedstrijd rijden met collega ruiters uit andere Europese landen, waaronder ander Duitsland, Finland en Hongarije. In het deelnemersveld is Wirdmer het enige Friese paard. ‘We rijden voor vijf internationale juryleden die ons nog nooit eerder hebben gezien.’Afgelopen weken hebben Lisanne en Wirdmer geen wedstrijden gereden om zich helemaal op Exloo te kunnen concentreren. “Het is de allereerste keer dat ik dit allemaal van begin tot eind meemaak. Het gaat heel goed in de Grand Prix en we gaan nog steeds vooruit. We hebben er de laatste weken op getraind om van de zevens op het protocol achten te maken en daar heb ik een heel goed gevoel over.”

Vertrouwen in piaffe-passage

De amazone kan nog niet zo goed inschatten wat haar te wachten staat. “Wanneer we foutloos rijden, kunnen we een score behalen van boven de 65 procent, maar als we wel foutjes maken, dan kom je daar niet overheen. Ons doel is om vooral te genieten, dat lijkt me een mooie instelling.” Veenje heeft vooral veel vertrouwen in de piaffe-passage van haar Friese hengst. “Die worden vaak met achtten gewaardeerd. Als alle puzzelstukjes in elkaar vallen, kan Wirdmer zomaar 70 procent lopen, maar het lijkt me niet logisch dat dat nu gelijk gebeurt. Maar je weet het natuurlijk nooit.”

Vrijdag Grand Prix, zondag kür

Vrijdag 28 juni reist ze naar Exloo, dichtbij haar woonplaats Zweeloo, voor de Grand Prix. Zondag staat de kür op muziek op het programma.

Bron: Hoefslag