Jan Eppinga pakt voor het eerst tweespantitel

Jan Eppinga met Durk (Tsjalle 454) en Wietse (Thorben 466) vorig jaar in Exloo (Foto: Johanna Faber)

Over de benen gelijk en dezelfde hoofd/halshoudingen, het leverde Jan Eppinga uit Ureterp met zijn tweespan Durk (Tsjalle 454) en Wietse (Thorben 466) een verdiende eerste plaats op tijdens de tweespanrubriek op het tuigconcours in Exloo. Zijn eerste overwinning. “Wat geweldich net” was zijn eerste reactie na afloop. Het zat er al een tijdje aan te komen dat hij hogerop in de klasseringen zou eindigen want zijn tweetal lijkt de ‘aan-knop’ gevonden te hebben.

En weer GPD Ward

De limietklasse werd gewonnen door GPD Ward (Thorben 466) met Augustinus Hoekstra. De combinatie rijdt louter eerste plaatsen in de tot op heden verreden limietklassen van dit seizoen. Jelle van der Kooi maakt het hem echter wel steeds moeilijker met de steeds beter in vorm komende Tjitte VDK (Andries 415).

Open klasse voor Eise 489

De open klasse werd wederom een prooi voor Eise 489 (Maurits 437) met Jelmer Chardon. Hij kreeg veel bijval van het publiek en daar reageert Eise 489 doorgaans goed op. Feitse G.L. (Aan 416) met Leslie Agricola pakte de tweede plaats in deze. In de damesklasse ging ze een stapje hoger en liet ze Tjitte VDK met Mechteld van der Kooi achter zich.

 

Vorig artikelPavo Fryso selectiewedstrijd Wolvega: 14 nieuwe halve finalisten
Volgend artikelZwen (Wobke 403) kampioen op fokdag Zweden