Koninklijke onderscheiding voor Gerard Vermunt

Gerard Vermunt rijdt hier nog nietsvermoedend als assistent op de bok naar het gemeentehuis

Of hij een lintjeskandidaat met paard en rijtuig naar het gemeentehuis wilde rijden voor een onderscheiding? Natuurlijk wilde Gerard Vermunt dat wel, niet wetende dat hij op deze manier naar het gemeentehuis werd ‘gelokt’. Compleet verrast kreeg hij zo op 26 april de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau opgespeld.

Grote verdiensten in de paardensport

Met de landauer van Rijvereniging Noordoostpolder en vanzelfsprekend Friese paarden en vaste koetsier Renze Douma kwam Gerard als assistent aan bij het gemeentehuis van de Noordoostpolder. Daar kreeg hij met nog zes anderen een Koninklijke onderscheiding. Gerard is sinds 2002 aan het KFPS verbonden als jurylid, en hij heeft nog veel meer verdiensten in de paardensport, zo valt te lezen in de toelichting bij zijn onderscheiding:

Gerard Vermunt (68) uit Emmeloord
Gerard Vermunt is een paardenman in hart en nieren. In zijn jeugdjaren was hij een fanatieke springruiter die deelnam aan de nationale springcompetities. Tijdens zijn carrière als springruiter volgde hij toen al cursussen voor paardrij- en meninstructeur en voor spring- en dressuurjurylid.
Sindsdien is hij actief als vrijwilliger op zowel bestuurlijk als uitvoerend vlak binnen de paardensport. Activiteiten die uiteenlopen van de organisatie van wedstrijden en concoursen, het onderhoud van materialen, de jurering van springparcoursen en dressuurproeven, alsook tot de instructie en het lesgeven aan jong en oud. Dit niet alleen binnen de grenzen van zijn eigen gemeente, maar ook tot ver daar buiten.
Met zijn grote passie voor paarden heeft Gerard Vermunt inmiddels gedurende meer dan 50 jaar een grote bijdrage geleverd aan de paardensport in Noordoostpolder.

 

Vorig artikelAnna van de Haffriehoeve na luchtweginfectie weer eerste in de Inter II
Volgend artikelHanneke Ariëns: ‘Nuchtere paarden met een groot hart’