Kroonmerrie Amalia (Jehannes 484) scoort 85 punten in IBOP; Amke (Beart 411) definitief Kroon

Amalia van de Heemstede Kroon AAA (Jehannes 484) scoorde 85 punten

De vijfjarige Amalia van de Heemstede Kroon AA (Jehannes 484) zette bij de IBOP proeven van 21 oktober een topscore van 85 punten neer. Amke Kasteelsche Hof Ster (Beart 411) werd definitief Kroon.

AAA-score

De fokdagkampioen van 2019 in Hilvarenbeek Amalia van de Heemstede Kroon AA (Jehannes 484 x Norbert 444) van Gert en Joke Peek liep vorig jaar nog naar een score van 80,5 punten in de ABFP. Begin januari kreeg ze een merrieveulen van Teun 505, die om in koninklijke sferen te blijven Queen A. van de Heemstede werd genoemd. In de men-IBOP met Jelmer Chardon aan de leidsels toonde ze veel schwung in beweging en een heel gemakkelijke galop. Met vijf achten op het protocol kwam de eindstand op 85 punten en krijgt Amalia AAA achter haar naam.

Definitief Kroon

De vijfjarigen deden het goed in Wergea: de proef van Coen van de Lokvenhoeve (Tsjalke 397 x Jasper 366) werd met 80,5 punten gewaardeerd. Voorlopig Kroon merrie Amke Kasteelsche Hof Ster (Beart 411 x Lolke 371) van Marcel en Ankie Pot werd door Wendy Hulsink-Bergman naar 77 punten en het definitieve Kroonpredicaat gereden.

Amke Kasteelsche Hof (Beart 411) liep naar het definitieve Kroonpredicaat

Potentie

Twee tweede premie Stermerries toonden goed te kunnen bewegen: de zevenjarige Rixt fan Wiardastate Ster (Beart 411 x Heinse 354) van Paul en Pauline Kroeze mocht 78,5 noteren en Emma fan Marijke Ster (Nane 492 x Beart 411) deed onder het zadel nog wat groen aan maar toonde potentie: 77 punten met een acht voor haar draf. Emma werd gereden door de Deense Natasja Tillema Rasmussen.

Van A naar AA

De veertienjarige Wiepkje Ster A (Beart 411 x Oege 267) liet zich, wederom met Jelmer Chardon op de bok, fijn bewerken in de men-IBOP. Haar galop miste lossigheid waardoor het totaal op 77,5 punten kwam. Wiepkje, uit de sterke Leijendekker-fokkerij, schroefde hiermee haar A stand op naar een AA score.

Vorig artikelPietje Boel verkoopt haar paard aan de Koninklijke Stallen (met video)
Volgend artikelBlog Ester: als Hessel van huis is…