Kroonmerrie Qantje Antje P (Onne 376) wint jubileumkeuring Oostenrijk

De kampioenen van de keuring in Oostenrijk op zondag 5 september. (Foto: Ester Reen)

Op de jubileumkeuring van de FFÖ op zondag 5 september in Oostenrijk in Stadl Paura hebben juryleden Ester Reen en Piet Bergsma Qantje Antje P Kroon AAA (Onne 376 x Beart 411) uitgeroepen tot dagkampioen.
De merrie van Friesenpferde Lungau, Barbara en Hans Geiersperger-Lassacher, is gefokt door Jan Peeters uit Hoogeloon en was voorzien van veel behang en rastype. Ondanks haar goede beweging kwam ze in bouw tekort om Model te worden. De achtjarige Qantje Antje is een dochter van Antje P. Ster Preferent (Beart 411), de merrie die ook de kampioen bij de driejarigen in Schijndel leverde begin augustus.

Quantje antje p Kroon AAA (Onne 376) dagkampioen

Twee maal Omer 493

Op deze jubileumshow ter ere van het dertigjarig bestaan van de FFÖ kwamen zo’n 40 paarden in de baan waaronder 24 veulens. Reserve dagkampioen werd Elisabeth vom Goldseehof Ster AA (Omer 493 x Jasper 366) van dezelfde succesvolle eigenaren als Qantje Antje. In de kampioenskeuring kwam ook Marije R.V. Stb Ster Sport AA (Tsjalle 454 x Olof 315) terug, en de enige merrie die een Ster verdiende: bijschrijver Gräfin-K (Omer 493 x Tsjalke 397) van Wolfgang Kromoser. De sterk gebouwde driejarige Gräfin kreeg haar Ster tweede premie dankzij haar ruime stap, waar ze maar liefst een 8,5 op scoorde. In draf mocht ze meer opwaarts bewegen.

Elisabeth vom Goldseehof Ster AA (Omer 493)

Drie veulens met eerste premie

Bij de veulens waardeerden de juryleden er drie met een eerste premie. Twee hengstveulens en één merrieveulen. Bij de hengstveulens verdienden Shilow von Lungau (Alwin 469) van Barbara en Hans Geiersperger-Lassacher en Piet vom Goldseehof (Waander 512) van Hause Christian en Angelika Mangweth een oranje lint, bij de merrieveulens viel deze eer te beurt aan de snittige Samira O (Epke 474) van Stephanie Osterbauer. Shilow en Samira gingen naar huis met het kampioenslint bij de hengst- en merrieveulens.

Samira O (Epke 474), beste merrieveulen. (Foto: Ester Reen)

 

 

 

Vorig artikelFeitse G.L. (Aan 416) tweemaal op kop
Volgend artikelWieke (Mewes 438) en Athena (Jasper 366) winnen Franse keuringen